Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 08.10.2015
  • Type: Veldrijden
  • Categorie: Clubnieuws
  • Fotoalbum:
  • Video:

NK Veldrijden voor de Jeugd 2016

De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) heeft het Nationaal Kampioenschap veldrijden voor de Jeugd 2016 toegewezen aan Wielervereniging Schijndel. Op zaterdag 23 januari vindt in het Brabantse Eerde op de grens van Schijndel en Veghel het nationale kampioenschap plaats.

Het is voor de vierde maal in de historie van het jeugdwielrennen dat de kampioenschappen van de diverse jeugdcategorieën in Eerde worden gehouden. In december 1993 organiseerde WV Schijndel in Eerde voor de eerste maal de kampioenschappen, de vierde editie uit de geschiedenis van het veldrijden voor de jeugd. Daarna vormde Eerde in januari 2005, en drie jaar later in 2008 wederom het decor voor de kampioenschappen. Het wordt in 2016 de 26e keer dat het NK veldrijden voor de jeugd verreden zal worden.

Enkele jaren geleden had WV Schijndel de KNWU te kennen gegeven om in aanmerking te willen komen voor de organisatie van een NK voor de jeugd. In januari 2015 kwam het bericht dat de vereniging op de nominatie stond om in 2016 het NK veldrijden voor de jeugd te mogen organiseren. Het bestuur heeft toen gekeken of er draagvlak was binnen de vereniging en na een positief antwoord van het kader is er een organisatiecomité opgericht. Richting KNWU is er toen positief geantwoord om de organisatie op zich te nemen.

Na bepaling van de concrete datum, een eerste kennismaking en inspectie van de locatie op- en rondom het terrein van camping 't Goeie Leven kon de organisatie aan de gang. Door de opgebouwde ervaring en de slagvaardigheid van de vereniging zal er door de Nederlandse veldritjeugd op zaterdag 23 januari naar hartenlust gestreden kunnen gaan worden om de kampioenstruien, medailles en prijzen in maarliefst 14 categorieën.

De locatie van het NK diende de afgelopen jaren al als decor voor de Toelen en partners jeugdveldrit en deze sponsor zal dan ook verbonden zijn aan het NK als hoofdsponsor.