Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 26.09.2021
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Omloop van Schijndel - GP Jozon

Op zondag 26 september werd in Schijndel de Omloop van Schijndel - GP Jozon verreden. Eindelijk konden de renners weer door de straten van Schijndel rijden. Na eenmaal afgelast te zijn door de Covid-19 maatregelen en na eenmaal uitstel was het op zondag eindelijk zover, de zesde editie kon van start gaan. Ondanks dat de organisatie te kampen had met diverse afzeggingen door de drukke najaarskalender waar diverse wedstrijden van maart, april, mei en juni alsnog een datum vonden, waren de wedstrijden ansich nog zeer spannend. In alle drie de categorieën werd er flink gestreden om de zege. De renners van WV Schijndel lieten zich in alle wedstrijden zien. Helaas leidde dit niet in elke categorie tot een mooie ereplaats.

Bij de nieuwelingen eindigde de wedstrijd ondanks diverse uitlooppogingen, waaronder van Thom van Herwaarden, in een massasprint. Thom eindigde als 15de. Sjoerd van der Linden werd 23ste en Bram Vugts 26ste. Sven van Wijgerden werd als 35ste geklasseerd en Job Stam als 37ste. Mendo van Leeuwen werd 39ste, Siemen Hooiveld 41ste, Ed Uptegrove 42ste, Siem Kanters 44ste, Jaro Danklof 45ste, Daan Bink 49ste en Thijs Beckers 52ste. Niels Hanegraaf moest de strijd staken met materiaalpech na een valpartij.

De junioren van WV Schijndel lieten zich gelden in hun thuiswedstrijd. Er werd flink gereden door de mannen. Helaas konden zijn niet voorkomen dat Raphaël Mouton wegreed uit het peloton en mooie voorsprong op bouwde. Na bijna 70 kilometer was hij de winnaar. In het peloton sprintte Tijn Louwerensen naar een 4de plaats voor Max Mosmuller die 5de werd. Tijn van Zandbeek eindigde als 23ste en Wout Joore als 26ste. Tom Schellekens werd 30ste, Jordi van Heijst 31ste, Tijn Leus 34ste, Max van Heeswijk 35ste.

In de wedstrijden voor de elite/beloften wisten 10 renners zich al vrij vroeg los te maken uit het peloton. Bij deze 10 renners zat ook Robin Blummel. Blummel, lid van WV Schijndel, en rijdend voor de Volker-Wessels formatie, had ploeggenoot Rick van der Meer in de kopgroep. Van der Meer, toonde zich de snelste van de kopgroep en werd winnaar van de zesde GP Jozon. Robin eindigde als 4de. Youri van Esch eindigde als 23ste.

De complete uitslagen kun je hier vinden.