Albert Ketelaars doet stap terug, Rinus Laurijssen nieuwe ploegleider junioren

In verband met gezondheidsredenen gaat Albert Ketelaars na het veldritseizoen stoppen als jeugdtrainer en legt hij de eindverantwoording neer als ploegleider bij de junioren.

Albert, die al jaren meeloopt bij onze vereniging, wil naast het feit dat zijn gezondheid te wensen overlaat, ook wat meer tijd aan zijn gezin besteden. Het is ook op doktersadvies dat Albert het wat rustiger aan gaat doen.

Dit betekent dat hij niet meer de jeugdtrainingen gaat leiden vanaf het komende wegseizoen. André Rijkers zal dan de eindverantwoordelijke zijn voor de jeugdtrainingen. Albert zal nog wel de komende veldrittrainingen tot het einde van het seizoen leiden. Ook wordt het voor Albert het laatste seizoen als begeleider bij het veldritteam van ZZPR.nl – Orange Babies Cycling Team.

Begeleiding junioren door Rinus Laurijssen

Vanaf volgend jaar zal Rinus Laurijssen de ploegleider worden van de junioren. Toine Bloks, William de Bruijn en Marcel Kastelijn zullen zo als nu de assistenten blijven bij deze categorie. Daarnaast zal Albert wel op de achtergrond nog ondersteuning verlenen.

Rinus Laurijssen komt oorspronkelijk uit Chaam maar woont in de gemeente Gemert-Bakel. Rinus (61) is al ruim 25 jaar actief betrokken bij de wielersport. Kort nadat zijn dochter in 1994 begon met wielrennen in categorie 1 werd Rinus jurylid. In zijn werkzaamheden als jurylid werd hij al gauw gevraagd als motorordonnans. Hoogtepunt daarbij was het deelnemen aan het WK op de weg in 2012 in Zuid-Limburg. In de afgelopen jaren was hij vaak 60 dagen per jaar als jurylid op pad. Rinus is enkele jaren ploegleider geweest van de elite/beloften (toen der tijd nog amateurs geheten) bij WV Breda. Dus al met al iemand die zijn sporen al verdiend heeft in de wielrennerij.

Dit jaar is Rinus met vervroegd pensioen gegaan. Toen hij de oproep zag op Facebook voor een vacature in de begeleiding bij WV Schijndel was zijn interesse gewekt. Na goede gesprekken met Albert was het duidelijk: Rinus gaat per volgend jaar aan de slag bij WV Schijndel als ploegleider bij de junioren.

Wij wensen Rinus veel  succes toe en danken Albert voor zijn inzet.

Het bestuur.

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 14.09.2021
  • Type: Algemeen
  • Categorie: Clubnieuws
  • Fotoalbum:
  • Video: