Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 10.09.2021
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

EK op de weg: Elise Uijen wint brons in tijdrit, 4de plaats voor Anna van der Meiden

Van 8 t/m 12 september wordt er in het Italiaanse Trentino het EK op de weg verreden. Op woensdagochtend 8 september werd EK tijdrijden voor junior-vrouwen verreden. WV Schijndel had hiet met titelverdedigster Elise Uijen en Anna van der Meiden twee ijzers in het vuur. Beide rensters deden het prima over de 22.4 kilometer. Helaas waren de Russische Alena Ivanchenko en de Duitse Antonia Niedermaier wat sneller. Ivanchenko zette een tijd van 29.12 min op de klokken. Niedermaier moest 32 seconden toegeven op de Russin. Elise eindigde als 3de op 53 seconden van Ivanchenko terwijl Anna op 1.01 min. als 4de eindigde.

Beide rensters zullen later nog in actie komen in de titelrace op de weg. Helaas kan Mijntje Geurts daar niet aan deelnemen ondanks haar selectie. Zij kampt op dit moment met een hersenschudding als gevolg van een val in de Watersley Challenge.

Op donderdag 9 september werd de titelstrijd verreden voor de vrouwen U23. Lieke Nooijen nam hier aan deel. Lieke behaalde na 22.4 kilometer een 17de plaats met een achterstand van 2.34 min. op de Italiaanse Vittoria Guazzini. Guazzini zegevierde in een tijd van 29.02 min.

In de wegwedstrijd voor de junior-vrouwen op vrijdag behaalde Anna een mooie 9de plaats. Zij zat in een groep van 15 rensters die een minuut achterstand hadden op een kopgroep van  rensters waarvan de Duitse Linda Riedmann zegevierde. Elise kon de wedstrijd niet tot een goed einde brengen. Maar 32 rensters wisten de wedstrijd uit te rijden.

Later op de vrijdag werd ook het kampioenschap van de vrouwen U23 op de weg verreden. Het kampioenschap over 80.8 kilometer werd een ware slijtage slag. Maar 31 rensters wisten de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Helaas moest Lieke voortijdig de strijd staken. De Italiaanse Silvia Zanardi werd de nieuwe Europees kampioene. Zij bleef de Hongaarse Kata Blanka Vas enkele tellen voor.

Foto's met dank aan Bart Hazen en Anton Vos