Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 18.07.2021
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Tour de France(F), week 3: Mike Teunissen 4de in 19de etappe

Na de tweede rustdag werd er op dinsdag 13 juli de 16de etappe verreden. Deze etappe ging van El Pas de la Casa naar Saint-Gaudens over 169 kilometer. Mike eindigde als 40ste op 14.44 min. van de Oostenrijker Patrick Konrad die zijn 11 medevluchters te snel af was.

Op de Franse feestdag 14 juli werd de 17de etappe, een bergetappe van Muret naar Saint-Lary-Soulan (Col du Portet) over 178.4 kilometer verreden. De Sloveen en klassementsleider Tadej Pogacar zegevierde voor de Deen Jonas Vingegaard en de Ecuadoriaan Richard Carapaz. Mike eindigde als 86e op 29 minuten van Pogacar.

Een dag later op donderdag 15 juli stonden dezelfde drie renners na afloop van de etappe Pau naar Luz Ardiden over 129.7 kilometer op het erepodium. Pogacar kwam als eerste boven op Luz Ardiden en veroverde daarmee ook de bergtrui. Vingegaard werd 2de voor Carapaz. Mike eindigde als 64ste op 18.35 min. van Pogacar.

In de 19de etappe, welke ging van Mourenx van Libourne over 207km slaagde Mike erin om samen met 13 anderen naar een kopgroep van 6 renners toe te rijden. Nadat de Israel Nation ploeg de achtervolging op kop het peloton staakte liep de voorsprong van de 20-man tellende kopgroep snel op. Met nog zo'n 40 kilometer te gaan begonnen de schermutselingen in de kopgroep. Mike zat als enige van Jumbo-Visma in de kopgroep waar enkele andere ploegen met meer renners vertegenwoordigd waren. Het zag er nog goed uit voor Mike toen de kopgroep zo ongeveer gehalveerd werd maar Matej Mohoric gooide roet in het eten. De Sloveen reed bovenaan op een heuvel weg uit de kopgroep en wist een mooi gaatje te slaan. Mohoric die ook al de 7de etappe won hield stand en behaalde daarmee zijn tweede zege in deze Tour. Mike sprong nog achter twee achtervolgers aan maar strandde op een 4de plaats.

De 20ste etappe was een individuele tijdrit over 30.8 kilometer van Libourne naar Saint-Émilion. Mike behaalde in deze tijdrit een 116de plaats op 5.16 min. van zijn teamgenoot Wout van Aert die met een tijd van 35.53 min. 21 seconden sneller was dan de Deen Kasper Asgreen van Deceuninck-Quickstep en zijn Deense Jumbo-Visma ploeggenoot Joonas Vingegaard.

In de slotetappe van Chatou naar Paris Champs-Élysées over 108.4 kilometer was Mike nog volop in beeld aangezien hij op de Champs-Élysées de eindsprint aantrok voor zijn ploeggenoot Wout van Aert. Een kunststukje wat we in het verleden Koen de Kort ook zagen doen voor Marcel Kittel. Nadat Mike van kop afging denderde Van Aert over hem heen en won de sprint voor zijn landgenoot Jasper Philipsen en Mark Cavendish.

In het eindklassement, dat gewonnen werd door Tadej Pogacar voor Jonas Vingegaard en Richard Carapaz, eindigde Mike als 76ste. Jumbo-Visma behaalde 4 dagzeges (3x Van Aert, 1x Sep Kuss) en een 2de plaats in het algemeen klassement met Vingegaard.