Anna van der Meiden 3de in Frankrijk, 2de in ploegenklassement

Zes junior-vrouwen van WV Schijndel namen op 8 en 9 mei Frankrijk deel aan de Tour du Gévaudan. Op zaterdag werd de eerste etappe verreden over 70 kilometer met start en finish in St-Étienne du Valdonnez. Aan de start van deze internationale tweedaagse stonden diverse nationale selecties uit o.a. Duitsland, België, Spanje en Slowakije, diverse Franse ploegen maar ook vier Nederlandse verenigingen, in totaal 128 rensters.

De rensters die namens WV Schijndel deelnamen warn: Mijntje Geurts, Anna van der Meiden, Yuli van der Molen, Scarlet Souren, Marith Vanhove en Babette van der Wolf. Zij lieten zich goed zien in de eerste etappe. Zo won Marith een tweetal tussensprints waardoor zij aan het einde van de dag de groene trui als leidster van het puntenklassement kon omdoen. Anna slaagde erin om met de Duitse Linda Riedmann en de Italiaanse Francesca Barale weg te rijden uit een groep van zo'n 30 rensters. Anna, eerstejaars junior-vrouw, eindigde op een keurige 3de plaats, en veroverde daarmee de witte trui als beste jongere. In de achtervolgende groep op 1.03 minuut behaalde Mijntje een mooie 5de plaats. In deze groep zat in eerste instantie ook Babette. Helaas kreeg zij op top van de laatste klim, met nog maar 8 kilometer te gaan materiaalpech. Zij eindigde hierdoor net achter de groep op een halve minuut als 26ste. Marith eindigde als 35ste op 3.58 min. Scarlet werd 38ste op 4 minuten en Yuli werd 47ste ook op 4 minuten.

In het ploegenklassement werd WVS 2de op 33 seconden van de nationale selectie van Duitsland. Maar zonder pech van Babette was het verschil in tijd maar 1 seconde geweest.

In de etappe op zondag met start en finish in Mende over een afstand van 65 kilometer moesten twee beklimmingen gedaan worden. Uiteindelijk bleef er een groep van zo'n dertig rensters over met daarbij Anna, Mijntje en Babette. Wederom waren het de Duitse Riedmann en de Italiaanse Barale die zich net als een dag eerder wisten af te scheiden van de eerste groep. Helaas kon Anna dit keer niet mee maar zolang ze in deze groep bleef kwam haar derde plaats in het algemeen klassement en de leidende positie in het jongeren klassement niet in gevaar. De Duitse Riedmann won ook de tweede etappe voor Barale op 5 seconden. De achtervolgende groep kwam een halve minuut na Riedmann over de streep. In deze groep eindigde Mijntje als 9de, Babette als 25ste en Anna als 31ste. Scarlet werd 46ste op 3.28 min. Marith, die onderweg nog genoeg punten voor het puntenklassement behaalde, werd 63ste op 5.18 min. gevolgd door Yuli die 64ste werd op 5.20 min.

In het eindklassement behaalde Anna een mooie 3de plaats achter de Duitse Riedmann en de Italiaanse Barale. Mijntje werd 7de en Babette 21ste. Scarlet eindigde als 43ste, Marith als 53ste en Yuli als 54ste. Anna won dus de witte trui voor de beste jongere en Marith won de groene trui van het puntenklassement.

Foto's met dank aan Pascal Besse

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 09.05.2021
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: