Sofie van Rooijen naar Parkhotel Valkenburg Cycling Team

Sofie van Rooijen is de volgende renster van Wielervereniging Schijndel die de overstapt maakt naar Parkhotel Valkenburg Cycling Team. Sofie kreeg dit seizoen de kans van bondscoach Loes Gunnewijk om drie wedstrijden voor oranje te rijden. De renster uit Driel greep deze kans met beide handen aan.  Ze wist als één van de weinige rensters de Healthy Ageing Tour uit te rijden en was keurig 26e in de afsluitende etappe over de VAM-berg. En dat in tamelijk slechte omstandigheden. Verschillende rensters gaven onderkoeld op, maar zij reed als eerstejaars belofte-renster de wedstrijd uit. Een twintigste plek in de Omloop van de Westhoek – waar ze opnieuw de beste van haar lichting bleek – bevestigde dat beeld nog eens. Ze zette zichzelf met deze prestaties ook nadrukkelijk op de  kaart bij collega-rensters en teams. Een van die teams is Parkhotel Valkenburg, het continentale team waar WV Schijndel een samenwerkingsverband mee heeft.

Genoeg redenen voor Raymond Rol en Bart Faes om haar bij het team te halen. “Gezien het aantal wedstrijden momenteel is het wel zo fijn een brede selectie van meiden te hebben. Door de coronacrisis was het natuurlijk afwachten of er überhaupt wel wedstrijden gereden werden dit jaar, maar de kalender is goed gevuld. Omdat onze rensters allemaal vrij jong zijn, willen we ze niet teveel belasten door ze gelijk alles te laten rijden. Nu krijgen wij, maar ook de rensters, wat meer lucht in het seizoen.” Aldus Raymond Rol.

Eigenlijk zou Sofie dit jaar nog uitkomen voor WV Schijndel, maar in goed overleg met de vereniging is besloten om ze per onmiddellijke ingang de overstap te laten maken. Voor haar is dit een hele mooie stap in haar nog jonge carrière. Zelf had ze dit ook niet zien aankomen: “Parkhotel is de ploeg die ik voor ogen had. De overstap naar een UCI Team had ik niet zo snel verwacht, maar ik heb mezelf positief verrast. Hier kan ik alleen maar beter van worden.”

Sofie is na Lieke Nooijen, Femke Gerritse, Julia van Bokhoven, Pien Limpens en Leonie Bos de zesde renster van WV Schijndel in de laatste 6 maanden de overstapt maakt naar Parkhotel Valkenburg. Naast deze zes rensters maakt ook Sylvie Swinkels, die onlangs haar sleutelbeen brak en tijdelijk uit de roulatie is, al langere tijd deel uit van deze formatie waardoor het aandeel van WVS rensters groot is.

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 27.03.2021
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen U23
  • Fotoalbum:
  • Video: