Tour de la Provence(F)

Koen de Kort nam met zijn ploeg Trek-Segafredo van 11 t/m 14 februari in Frankrijk deel aan de Tour de la Provence. Het is voor Koen het begin van zijn 17de seizoen als beroepsrenner. De eerste etappe ging van Aubagne naar Six-Fours-les-Plages over 182.3 kilometer. De etappe kende volgens Koen een finale die een beetje hectisch was. Het resultaat was een massasprint die gewonnen werd door de Italiaan Davide Ballerini voor de Franse sprinters Arnaud Démare en Nacer Bouhanni. Koen zijn Italiaanse ploeggenoot Matteo Moschetti sprintte naar een 9de plaats. Koen eindigde als 75ste.

De tweede etappe van de Tour de la Provence ging van Cassis naar Manosque over 174.7 kilometer. De etappe eindigde in een sprint bergop waar de de Italiaan Davide Ballerini zijn tweede dagzege behaalde voor zijn landgenoot en ploeggenoot van Koen, Giulio Ciccone. De Spanjaard Alex Aranbura werd 3de. Koen eindigde als 79ste op 2.01 min.

De derde etappe van de Tour de la Provence ging op zaterdag 13 februari van Istres naar Mont Ventoux/Chalet Reynard over 153.9 kilometer. Chalet Reynard ligt nog 6 kilometer verwijderd van de top van Mont Ventoux. Ondanks dat het dus niet de top is, is het een flinke beklimming. Het was dus een rit voor de klimmers. De Columbiaan Iván Ramiro Sosa van Ineos zegevierde met een voorsprong van 18 seconden op zijn land- en ploeggenoot Egan Bernal. Julian Alaphilippe werd 3de op 18 seconden. Koen zijn ploeggenoten Giulio Ciccone en Bauke Mollema werden 6de en 7de op 48 seconden. Koen eindigde als 93ste op ruim 15 minuten.

De slotetappe van de Tour de la Provence op zondag 14 februari ging van Avignon naar Salon-de-Provence over 163.2 kilometer. Deze etappe eindigde in een massasprint waarbij de Duitser Phil Bauhaus zegevierde. Matteo Moschetti eindigde als 4de. Koen werd 125ste in een groepje op 51 seconden van Bauhaus. Het eindklassement werd gewonnen door Iván Ramiro Sosa. Bauke Mollema eindigde als 6de. Koen werd 91ste.

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 14.02.2021
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: