Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 25.10.2020
  • Type: MTB
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Bronzen medaille op het WK MTB Eliminator voor vrouwen voor Fem van Empel

Fem van Empel is op zondag 25 oktober in het Belgische Leuven als derde geëindigd bij het WK MTB Eliminator voor vrouwen. In de finale moest ze alleen de Franse Isaure Medde en de Italiaanse Gaia Tormena voor zich dulden.

Cross-country eliminator (XCE) is een mountainbike raceformaat waarin vier rijders in elke manche tegen elkaar strijden, vergelijkbaar met Four-cross. De mountainbike Eliminator sprint race (XCE) is daarvoor een unieke combinatie. Renners mountainbiken razendsnel over een kort en uitdagend parcours vol obstakels. Volgens een eliminatiesysteem wordt er in verschillende heats met vier renners gestreden om dé 2 doorschuifplekken voor de volgende ronde te bemachtigen.

Het formaat verschilt van de klassieke cross-country race zowel in het sprintkarakter als in de scheiding van de race in heats. Het korte circuit van 500 m - 1000 m zelf is vergelijkbaar met XC-tracks, bergop en bergaf vol met (on)natuurlijk hindernissen. De snelheid in de heats ligt hoog en de obstakels zijn spectaculair. Kortom, het is een spectaculaire discipline vol spannende gebeurtenissen.