Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 19.10.2020
  • Type: Algemeen
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Karlijn Swinkels naar Jumbo-Visma

Karlijn Swinkels zal de komende 3 jaar uitkomen voor de nieuwe vrouwenploeg van Jumbo-Visma. Jumbo-Visma voegt vanaf komend seizoen een vrouwenploeg toe aan hun formatie. Een van de speerpunten van de nieuwe ploeg is Marianne Vos. De leiding van de ploeg is in handen van Esra Tromp die afkomstig is van het Team Parkhotel Valkenburg. Naast Karlijn maken nog 3 rensters van Parkhotel de overstap naar Jumbo-Visma. Parkhotel Valkenburg, co-sponsor bij de vrouwen U23 formatie van onze vereniging, zal de formatie van Jumbo-Visma ook gaan ondersteunen.

De ploeg start op continentaal niveau. De regels van de wielerbond UCI staan beginnende ploegen geen World Tour-status toe. “De doelstelling is om het beste vrouwenteam ter wereld te worden”, aldus Esra Tromp.

De ploeg zal bestaan uit de volgende twaalf rensters: Marianne Vos (CCC-Liv), Jip van den Bos (Boels-Dolmans), Riejanne Markus (CCC-Liv), Anouska Koster (Parkhotel), Nancy van der Burg (Parkhotel), Romy Kasper (Parkhotel), Aafke Soet (WNT), Teuntje Beekhuis (Lotto-Soudal), Julie van de Velde (Lotto-Soudal), Pernille Mathiesen (Sunweb), Karlijn Swinkels (Parkhotel) en Anna Henderson (Sunweb).

Naast Tromp gaat Team Jumbo-Visma samenwerken met Marco Postma, voormalig coach bij onder andere Cycling Academy Gelderland en de KNWU, en de Belgische Lieselot Decroix, ex-profwielrenster en bewegingswetenschapper.  Voormalig profwielrenster Marieke van Wanroij, ook afkomstig van Parkhotel Valkenburg en voormalig lid van WV Schijndel, neemt de rol van performance coach op zich.