EK Baan: Marith Vanhove Europees Kampioene Madison & 500 meter tijdrit

In het Italiaanse Fiorenzuola d'Arda werden van 8 tot en met 13 oktober de Europese baankampioenschappen verreden. Op donderdag 8 oktober stond voor de junior-vrouwen het onderdeel scratch op het programma. Yuli van der Molen deed namens Nederland mee terwijl Marith Vanhove België vertegenwoordigde. Marith eindigde uiteindelijk als 5de en Yuli als 6de.

België, met Marith, behaalde op vrijdag in de Team Achtervolging een 5de plaats.

Op maandag 12 oktober werd het onderdeel Madison verreden. Yuli nam hier samen aan deel met haar koppelgenoot Daniek Hengeveld terwijl Marith voor België deelnam met haar koppelgenoot Katrijn De Clercq. Marith en haar koppelgenoot wist in elke van de in totaal tien sprints punten te behalen. Yuli en haar koppelgenoot lukte dat niet altijd, zij behaalden in 5 van de 10 sprints punten. Voor Marith en Katrijn was het zaak om in de slotsprint, waarin dubbele punten te behalen waren, Italië achter zich te laten. Met 25 punten tegen 21 punten gingen ze de laatste sprint in. De Polen wonnen deze sprint voor België terwijl de Italianen als 4de eindigden achter de Fransen. In het eindklassement wonnen Martih & Katrien met 31 punten. Dat was 8 punten meer dan Polen en Italië waarbij Polen door het winnen van de laatste sprint het zilver kregen toegewezen. Yuli eindigde samen met Daniek als 4de met 15 punten.

Op de slotdag wist Marith nog een Europese titel te behalen. Zij zegevierde namelijk in de 500 meter tijdrit. Zij bleef met een tijd van 42.307 sec. de Oekraïense Alla Biletska ruim 0.3 seconden voor. De Française Taky marie divine Kouame eindigde als 3de met een tijd van 42.723 sec.


Foto's met dank aan: Lorenzo Cantalupi

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 12.10.2020
  • Type: Baan
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: