Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 01.10.2020
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

16de BinckBank Tour (2.UWT)

Van dinsdag 29 september tot en met zaterdag 3 oktober werd er in België de 16de BinckBank Tour verreden. Dit is een UCI WorldTour 2.UWT wedstrijd. De eerste etappe ging van Blankenberge naar Ardooie over 132.1 kilometer. Deze etappe eindigde in een massasprint van een groep van zo'n 50 renners die gewonnen werd door de Belg Jasper Philipsen. Mike Teunissen, die onderweg in de tussensprint nog bonificatieseconden veroverde, eindigde als 15de. Koen de Kort, die was betrokken bij een grote valpartij op 4.3 kilometer van de eindstreep, eindigde in een groepje op 5.27 min. als 138ste. In het algemeen klassement bezet Mike nu de 3de plaats op 5 seconden van Philipsen.

Voor woensdag stond er in Vlissingen een individuele tijdrit over 10.9 kilometer op het programma maar deze is door de Corona maatregelen in Nederland geannuleerd. Ook de etappe op vrijdag met aankomst op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard is geannuleerd.

Na de rustdag op woensdag stond er in de BinckBank Tour op donderdag de etappe van Aalter naar Aalter op het programma over 157 kilometer. Deze etappe eindigde in een massasprint die gewonnen werd door Mads Pedersen. De Deense ploeggenoot van Koen versloeg de winnaar van de eerste etappe Philipsen. Mike eindigde als 12de. Koen kwam als 76ste over de finish.

Op vrijdag werd er in het Belgische Riemst een individuele tijdrit verreden over 8.14 kilometer. Deze tijdrit kwam in de plaats van een etappe die zou eindigen op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Zo kon net over de grens bij Maastricht in België toch nog een etappe verreden worden. De Deen Søren Kragh Andersen won de tijdrit door als enige renner een tijd neer te zetten onder de 10 minuten. Hij won in 9.59 min. Mike eindigde op 28 seconden als 16de terwijl Koen als 131ste eindigde op 1.19 min.

De slotetappe op zaterdag ging va Ottignies-Louvain-la-Neuve naar Geraardsbergen over 183.6 kilometer. Het was een zware slotetappe in de regen waarbij 4 maal de Muur van Geraardsbergen moest worden bedwongen. Het werd de dag van Mathieu van der Poel die op een van de beklimmingen er alleen van door ging en stand hield tot op de eindstreep. Met zijn zege pakte hij ook de eindoverwinning van de BinckBank Tour. Mike eindigde in de slotetappe als 15de op 1.17 min. In zijn gezelschap was ook de ploeggenoot van Koen en tot aan de slotetappe de leider in het algemeen klassement Mads Pedersen. Koen bracht de etappe niet tot een goed einde hij reed op een ongunstig moment lek. Van der Poel won het eindklassement met 8 tellen voorsprong op Søren Kragh Andersen die tweede werd in de slotrit. De Zwitser Stefan Küng werd derde, de Belg Yves Lampaert 4de en de Mads Pedersen 5de. Mike behaalde een 8ste plaats in het eindklassement.