Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 26.09.2020
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Omloop van Noord-West Overijssel, 2de plaats voor Stijn Hanegraaf

Op zaterdag 26 september werd de Omloop van Noord-West Overijssel verreden. De klassieker voor de junioren eindigde na twee uur en een kwartier wedstrijd in een massasprint waarin Stijn Hanegraaf een mooie 2de plaats behaalde. Guus van Schipstal werd 8ste, Joppe de Heij 9de, Max Mosmuller 15de, Huub Artz 46ste en Tijn Louwerensen 59ste.

Bij de nieuwelingen was er in de slotfase een kopgroep van 4 renners met daarbij Thom van Herwaarden. Ze konden het peloton voorblijven waarbij Thom als 4de eindigde. In het peloton eindigde Laszlo van Melis als 14de, Chris Kisters als 27ste en Sieb van der Pas als 51ste. Daan van den Eijnde kwam als 84ste over de eindstreep en Sjoerd van der Linden op plaats 100.

De nieuweling-meisjes en junior-vrouwen gingen gezamenlijk van start maar voor beide categorieën werd er een aparte uitslag opgemaakt. De wedstrijd ging voor WV Schijndel al aan het einde van de neutralisatie fout toen er flinke valpartij was met daarbij Mijntje Geurts. Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek de junior-vrouwe haar heup en bekken gekneusd te hebben. Een rensters wist uit de greep van het peloton te blijven. Bij de junior-vrouwen eindigde Willemijn Prins al 10de, Laura Molenaar als 13de, Daphne Kreulen als 15de en Yuli van der Molen als 30ste.

Babette van der Wolf werd bij de nieuweling-meisjes als 7de geklasseerd. Jony van den Eijnden die na de eerder genoemde valpartij weer op fiets stapte en met een zere hand verder ging, eindigde als 9de. Anna van der Meijden werd 10de en Lisa van Heel 14de.

Foto's met dank aan Miranda Nomden en Julia Zwaan