Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 07.09.2020
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Watersley (junior-vrouwen): Marith Vanhove wint eindklassement & tweede etape, Elise Uijen wint tijdrit (+ video's)

Een afvaardiging van onze junior-vrouwen nam in Limburg van 4 t/m 6 september deel aan de internationale Watersley Ladies Challenge. Deze begon op vrijdag met een individuele tijdrit over 6 kilometer. Deze werd gewonnen door de Europees Kampioene Elise Uijen. Elise kon voor het eerst haar nieuwe shirt laten zien. Marith Vanhove eindigde als 3de en Mijntje Geurts werd 7de. Laura Molenaar werd 12de, Daphne Kreulen 13de, Sanne van Heel 17de, Yuli van der Molen 35ste en Fenna Hoegee 59ste.

De tweede etappe, die gehouden werd op zaterdag, eindigde na 59 kilometer in een sprint van een uitgedunde groep die gewonnen werd door Marith. Laura werd 11de, Mijntje 13de, Sanne 18de, Yuli 32ste, Daphne 35ste en Elise kwam ten val en werd als 38ste geklasseerd. Door deze val raakte zij haar leiderstrui kwijt. Fenna werd als 50ste geklasseerd.

In de slotetappe was het plan van ploegleider Angelo van Melis om er voor te zorgen om Marith de leiderstrui te laten heroveren op de naaste concurrente Ilse Pluimers. Pluimers kreeg een dag eerder door de val Elise de leiderstrui om haar schouders. Alle rensters van WV Schijndel droegen vandaag vanaf het begin van de wedstijd hun steentje bij om de strijd hard te maken om zo de concurrentie uit te dunnen. In de laatste drie ronden schudde Marith tijdens de beklimmingen flink aan de boom. Pluimers kon in eerste instantie nog aanhaken bij een eerste poging maar bij een volgende poging was het gedaan en moest ze afhaken. Eerst reden er 5 rensters weg met daarbij Marith. Waarna Marith in de laatste honderden meters met haar Belgische landgenote Julie de Wilde voorop kwam. Marith, die de laatste kilometers flink op kop had gereden om de voorsprong te vergroten op Pluimers, eindigde achter De Wilde als 2de in de etappe maar stelde hier mee wel de eindoverwinning veilig. Mijntje, die het ploegenspel in de achtervolging goed speelde, eindigde als 8ste in de etappe. Laura werd 12de. Sanne kwam als 28ste over de eindstreep met daarachter Yuli op plaats 29. Daphne, Fenna en Elise, die reed op een reservefiets, moesten voortijdig de wedstrijd staken.

Marith won zoals gezegd het eindklassement en was als eerstejaars junior ook meteen winnaar van de jongerentrui. Zij had 3 seconden voorsprong op haar landgenote Julie De Wilde. Anninna Ahtosalo werd derde op 13 seconden. Mijntje eindigde als 6de 39 seconden terwijl Laura met een 9de plaats op 49 seconden van Marith ook nog binnen de top 10 eindigde.

Bekijk hier een samenvatting van de eerste etappe

Bekijk hier een samenvatting van de tweede etappe

Bekijk hier een samenvatting van de derde etappe