Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 07.09.2020
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Watersley (nieuweling-meisjes): Anna van der Meiden wint 2de etappe en wordt 2de in eindklassement (+ video's)

Onze nieuweling-meisjes namen in Limburg van 4 t/m 6 september deel aan de internationale Watersley Ladies Challenge. Deze begon op vrijdag met een individuele tijdrit over 6 kilometer. Anna van der Meijden behaalde hier een keurige 4de plaats in de tijdrit. Jony van den Eijnden legde beslag op een 13de plaats. Babette van der Wolf werd 18de. Lisa van Heel werd 25ste en Britt Kerste 27ste.

De tweede etappe voor de nieuweling-meisjes die op zaterdag verreden werd, werd op fraaie wijze gewonnen door Anna. Zij troefde na 41 kilometer de Engelse Zoe Jane Backstedt af in de sprint. Babette, na een val, eindigde als 5de en Britt als 13de. Jony werd 34ste en Lisa 40ste.

In de slotetappe voor de nieuweling-meisjes op zondagmiddag over 42 kilometer, welke gewonnen werd door de Engelse Zoe Jane Backstedt, eindigde Babette als 9de. Anna werd 11de. Zij zaten in een groep van 16 rensters. Britt werd 17de en Jony 18de. Lisa eindigde als 28ste.

In het eindklassement eindigde Anna op een mooie 2de plaats. Ze had een achterstand van 1.02 min. op Backstedt. Nienke Vinke werd derde op 1.12 min. Babette eindigde met een 9de plaats nog in de top 10 op 2.47 min. van Backstedt.

Bekijk hier een samenvatting van de eerste etappe

Bekijk hier een samenvatting van de tweede etappe

Bekijk hier een samenvatting van de derde etappe