Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 16.08.2020
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Bekijk de video

Marith Vanhove wint MtD Tour Feminin, Marit Cent 2de

Van 14 t/m 16 augustus werd er de MtD Tour Feminin verreden. Een 3-daagse voor elite-vrouwen/belofte-vrouwen/amateur-vrouwen en junior-vrouwen. De eerste wedstrijd werd gehouden te Gouda op het parcours van GRTC Excelsior. De wedstrijd ging over 1.15 uur + 3 ronden. Ondanks het aanvallende rijden van onze rensters uit het Stanza Die Making beloften team eindigde de wedstrijd toch in een massasprint. Deze sprint was een kolfje naar de hand van Marith Vanhove. De snelle eerstejaars junior-vrouw was iedereen te snel af. Marit Cent eindigde als 4de en Berit Huiting als 7de. Céline van Houtum werd 15de.

Op zaterdagochtend werd er op het parcours Crayestein van DRC de Mol in Dordrecht een individuele tijdrit verreden over 2.2 kilometer. Marith won ook deze tijdrit. Leonie Bos eindigde als 3de. Marit legde beslag op een 6de plaats en Femke Gerritse op een 7de. Anne van Rooijen, van wie zus Sofie volgend jaar de overstap maakt naar het WVS vrouwen U23 team, werd 14de. Elise Uijenwerd 20ste.

De derde etappe werd ook verreden het clubparcours van DRC de Mol in Dordrecht. Deze wedstrijd ging over 1.15 uur en 3 ronden. Yuli van der Molen, tweedejaars junior-vrouw, behaalde een mooie 3de plaats. Marith eindigde als 6de. Marit als 10de, Berit Huiting als 12de, Céline als 13de en Pien Limpens als 15de.

Tijdens de vierde etappe, welke gehouden werd op parcours De Bult van LRTV Swift te Leiden, lieten de vrouwen van WV Schijndel zich weer goed zien. De wedstrijd ging over een 1.30 uur en 5 ronden. Voornaamste taak was het veilig stellen van de eindzege voor Marith en daarnaast om een goed dagsucces te behalen en om een van de vrouwen U23 hoger in het eindklassement te krijgen. Uiteindelijk slaagden de dames daar goed in. Laura Molenaar en Celine van Houtum waren betrokken bij een kopgroep van 5 maar deze kopgroep werd door het rijden van twee andere ploegen ingelopen. Daarna ontstond er een kopgroep van 6 met daarbij Marit Cent en wederom Laura. Deze groep hield stand en Marit eindigde als 2de en Laura als 6de. Marith Vanhove won de sprint van het peloton om de 7de plaats en stelde daarmee de eindzege veilig. Celine werd 13de, Pien 16de, Berit 19de en Leonie 20ste. Marit klom in het eindklassement met 73 punten naar een 2de plaats achter Marith, die 84 punten behaalde, waardoor deze 3-daagse perfect werd afgesloten. Yuli eindigde als 9de met 36 punten. Leonie werd 15de, Berit 18de, Céline 19de, Femke 22ste en Anne als 24ste Marith won ook het puntenklassement.

Foto's met dank aan: Bjorn van der Schoot, Cees van ‘t Geloof, Kim van Esch en Hans Steekers