Training voor senioren hervat in aangepaste vorm

Beste renner, renster,

Op woensdag 6 mei heeft de regering weer nieuwe maatregelen bekend gemaakt in het kader van de coronacrisis. Vanaf 11 mei kregen we meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen wedstrijden).

Er is dus weer enig licht in de duisternis waarin we met elkaar hebben moeten ervaren hoe het is wanneer alle wieleractiviteiten tot nul terug zijn gedraaid.

Vanaf 11 mei mocht er weer gezamenlijk getraind worden maar zijn voor de wielersport groepsritten nog steeds niet toegestaan. De richtlijnen van de KNWU zijn trainen met maximaal met 4 personen met de 1,5 meter afstand van elkaar regel.

Helaas mogen er in ieder geval tot 1 september nog geen wedstrijden worden verreden. We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden voor de wedstrijden na 1 september. We willen dat jullie nu ook het clubgevoel houden.

De nieuwe regels bieden ons een aantal mogelijkheden maar leggen ons ook nog altijd een aantal beperkingen op. Als bestuur hebben wij besloten met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM betreffende het Covid-19 virus om hier als volgt mee om te gaan:

Vanaf zaterdag 23 mei a.s. worden de trainingen weer hervat. We gaan de training voor de senioren verdelen over verschillende groepen. De ene groep zal op zaterdagochtend trainen, de andere groep op zaterdagmiddag en dan om de week.

Om de 2 weken komt er een categorie aan de beurt deze trainingen zullen met name gericht zijn op interval. Na de training van 1:45 / 2:00 uur op onze wielerbaan, rijden jullie nog een duurronde van 1 tot 1,5 uur afhankelijk per categorie en op eigen gelegenheid met groepjes van 4 renners. Hierin meegenomen de regel van het 1,5 meter afstand regel van het RVIM. De ronde wordt uitgezet en gedeeld per GPX file. Mocht er iets zijn onderweg dan kan de begeleiding zo bij je groep aanwezig zijn. De groepen worden samengesteld door jullie ploegleider. Die zal ook de training gaan verzorgen.

De planning voor de komende twee weken is als volgt:

Zaterdagochtend 23 mei van 10:00 uur t/m 12:00 uur de junioren

Zaterdagmiddag 23 mei van 12:15 uur t/m 14:15 uur de elite en belofte mannen, amateurs & sportklasse

Zaterdagochtend 30 mei 10:00 uur t/m 12:00 uur de nieuwelingen jongens

Zaterdagmiddag 30 mei van 12:15 t/m 14:15 uur de nieuwelingen meisjes / junior vrouwen, belofte vrouwen en vrouwen

Het geven van deze trainingen brengt ook enkele uitdagingen met zich mee aangezien voor de volwassenen nog steeds 1,5 meter afstand houden van kracht is dus het zal best wel wat zoeken zijn. Verder verwachten we van onze leden dat ze ook de regels van het RVIM naleven.

Wij verzoeken de ouders van de renners/sters die van ver komen slechts met één persoon de naar de training te begeleiden. De ouders dienen de voorgeschreven afstand van 1,5 meter te respecteren naar elkaar en dienen deze afstand ook tot andere leden aan te houden. De ouders dienen buiten de poort te blijven, ze mogen het complex niet op. Zoals premier Rutte al zei, geen ouders langs de zijlijn. De leden mogen vanaf 15 min voor aanvang van de training gebracht worden.

Het heeft de voorkeur om de renners/sters te komen brengen en daarna weer op te halen, maar voor sommige ouders is dit qua (reis-)afstand niet te doen. Wij raden hen aan om buiten het sportcomplex te gaan wandelen, zelf een rondje te gaan fietsen, of ergens te winkelen of in de auto te wachten.

Het clubgebouw blijft gesloten, deze mag van de regering niet open. Er vindt geen drankverstrekking in- of vanuit het clubgebouw plaats. De douche- en kleedruimtes in het clubgebouw blijven dus ook gesloten. Omkleden en douchen doen de leden thuis of in de auto.

Wij adviseren de renners een extra jasje mee naar de training te nemen die ze na afloop van de training aan kunnen trekken om niet te snel af te koelen.

Trainers dienen verstandig om te gaan met de afstandsmaatregel 1,5 meter

Houd rekening met elkaar en ‘leeg’ of snuit je neus niet tijdens het fietsen. Het is sowieso al niet fraai om te doen en in deze situatie ook niet zonder risico’s. In plaats daarvan kun je beter even stoppen om je neus te snuiten in een papieren zakdoek.

Renners/sters (en ook ouders/begeleiders) die griepverschijnselen vertonen of veelvuldig hoesten blijven thuis tot ze deze verschijnselen niet meer hebben. Er worden tot 1 september alleen maar trainingen gegeven, er worden géén wedstrijden georganiseerd of verreden.

Samenvattend: vanaf zaterdag 23 mei is de eerste groep weer van harte welkom op de Leembutpaan.

Via jullie eigen ploegleider ontvang je nog de nodige informatie hoe laat je verwacht wordt.

 

Met vriendelijke groet,

Angelo van Melis

Technisch coördinator

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 18.05.2020
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: