Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 30.04.2020
  • Type: Weg
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

Training voor de jeugd wordt hervat vanaf dinsdag 5 mei

Beste ouders,

Op dinsdag 21 april heeft de regering de nieuwe maatregelen bekend gemaakt in het kader van de coronacrisis. Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen wedstrijden).

Er is dus weer enig licht in de duisternis waarin we met elkaar hebben moeten ervaren hoe het is wanneer alle wieleractiviteiten tot nul terug worden gedraaid.

Vanaf 29 april a.s. mag er door de kinderen tot en met 12 jaar weer gezamenlijk getraind gaan worden. Jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 mag mogen onder begeleiding en op 1,5 meter afstand van elkaar weer trainen.

Helaas mogen er in ieder geval tot 1 september a.s. geen wedstrijden worden verreden.

Deze nieuwe regels bieden ons een aantal mogelijkheden maar legt ons ook nog altijd een aantal beperkingen op. Als bestuur hebben wij besloten om hier als volgt mee om te gaan met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM betreffende het Covid-19 virus.

Vanaf dinsdag 5 mei a.s. worden de trainingen op dinsdag- en donderdagavond vanaf 18.30 uur weer hervat voor de jeugdcategorieën. Met deze trainingen wordt rekening gehouden dat er geen wedstrijden zijn tot 1 september. Het plezier in het fietsen staat voorop. Wij willen dat onze leden ondanks deze moeilijke tijden het plezier in het fietsen behouden en ook na de crisis door gaan met hun leuke hobby.

We gaan de training voor de jeugd verdelen over twee groepen. De ene groep zal op dinsdag trainen, de andere groep op donderdag.

Op dinsdag gaan we vanaf 18.30 uur een training verzorgen voor de renners tot en met 12 jaar. Zij kunnen dan gezamenlijk onder begeleiding een training afwerken.

Op donderdag wordt er een training verzorgd voor de 13- en 14-jarigen. Zij zullen gaan trainen met in achtneming van de 1,5 meter regeling. De trainers zullen de training hier op afstemmen.

Het geven van deze trainingen brengt ook enkele uitdagingen met zich mee aangezien voor de volwassenen nog steeds 1,5 meter van kracht is.

Wij verzoeken de ouders van de kinderen slechts met één persoon de kinderen mee naar de training te begeleiden. De ouders dienen de voorgeschreven afstand van 1,5 meter te respecteren naar elkaar en dienen deze afstand ook tot andere kinderen aan te houden. De ouders dienen buiten de poort te blijven, ze mogen het complex niet op. Zoals premier Rutte al zei, geen ouders langs de zijlijn. De kinderen mogen vanaf 18.15 uur gebracht worden.

Het heeft de voorkeur om de kinderen te komen brengen en daarna weer op te halen, maar voor sommige ouders is dit qua (reis-)afstand niet te doen. Wij raden hen aan om buiten het sportcomplex te gaan wandelen, zelf een rondje te gaan fietsen of in de auto te wachten.

Het clubgebouw blijft gesloten. Er vindt geen drankverstrekking in- of vanuit het clubgebouw plaats. De douche- en kleedruimtes in het clubgebouw blijven dus ook gesloten. Omkleden en douchen doen de kinderen thuis. Er is altijd een lid van de jeugdcommissie aanwezig.

Voor de veiligheid van uw kinderen hebben we geregeld dat er de komende weken bij elke training een EHBO’er aanwezig is.

Wij adviseren de kinderen een extra jasje mee naar de training te nemen die de kinderen naast de baan na afloop van de training aan kunnen trekken om niet te snel af te koelen.

Trainers dienen verstandig om te gaan met de afstandsmaatregel 1,5 meter

Houd rekening met elkaar en ‘leeg’ of snuit je neus niet tijdens het fietsen. Het is sowieso al niet fraai om te doen en in deze situatie ook niet zonder risico’s. In plaats daarvan kun je beter even stoppen om je neus te snuiten in een papieren zakdoek.

Kinderen (en ook ouders/begeleiders) die griepverschijnselen vertonen of veelvuldig hoesten blijven thuis tot ze deze verschijnselen niet meer hebben. Er worden tot 1 september alleen maar trainingen gegeven, er worden géén wedstrijden georganiseerd of verreden.

Voorlopig worden trainingen voor de nieuwelingen en junioren (m/v) (leeftijd 15 tot en met 18 jaar) niet hervat. Zij trainen nu ook zelfstandig en aangezien er geen wedstrijden zijn tot 1 september achten wij het nu, ook gezien onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, niet haalbaar om, ook rekening houdend met 1,5 meter, in grote groep te gaan fietsen.

De regels zoals nu afgekondigd zijn in principe van kracht tot en met 19 mei. Mochten er tussentijdse aanpassingen worden uitgevaardigd van de coronamaatregelen dan zullen wij u hierover zo spoedig mogelijk informeren. Ook wordt er voorafgaand aan 19 mei al gekeken hoe de weken daarna worden ingevuld.

Samenvattend: vanaf dinsdag 5 mei ( t/m 12 jaar) en donderdag 7 mei (13- en 14-jarigen) zijn jullie kinderen weer van harte welkom op de Leembutpaan vanaf 18.15 uur.

Het bestuur van Wielervereniging Schijndel

Hier treft u nog een bijlage aan van de gemeente Meierijstad met betrekking tot verantwoord sporten in deze tijd.