Voorlopig geen trainingen meer i.v.m. Corona virus , na jeugdkamp ook Sjors Sportief afgelast

Het zal uw allen niet ontgaan zijn, het corona virus houdt onze maatschappij in zijn greep. Wij als wielervereniging houden ons ook aan de regels van onze regering en het RIVM. Waar in Nederland en daar buiten de wielerwedstrijden zijn afgelast daar hebben wij ook besloten om voorlopig alle clubtrainingen te annuleren om zo verspreiding van het virus tegen te gaan. Op 15 maart werd ook bekend dat alle sportaccommodaties verplicht dicht moeten tot en met 6 april.

Na het jeugdkamp, hebben wij nu ook Sjors Sportief welke op de agenda stond voor zaterdag 4 april afgelast.

Alle maatregelen zijn voorlopig van kracht tot en met maandag 6 april.

Het bestuur.

 

Van de KNWU site:

Nu het Coronavirus ook Nederland steeds meer in zijn greep krijgt, worden er vanuit het RIVM maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. In Nederland is het RIVM de organisatie die alle informatie heeft en voor de voorlichting over het verloop en de aanpak in Nederland zorgt. Op dit moment heeft het indammen van het virus de hoogste prioriteit. De KNWU volgt de richtlijnen van het RIVM en draagt daarbij haar verantwoordelijkheid voor de wielersport. Lees hier wat de gevolgen zijn voor de Nederlandse wielersport.

Gevolgen wielersport
Vanuit de Nederlandse regering en het RIVM is er een verbod gekomen op alle evenementen met meer dan 100 mensen. Naast dit verbod adviseert NOC*NSF de Nederlandse sport om alle sportevenementen waaronder competitie-, oefen-, en trainingswedstrijden af te gelasten. De KNWU volgt dit advies. Voor de Nederlandse wielersport houdt dit in dat alle wedstrijden, competities en andere wieleractiviteiten zijn afgelast. Deze maatregel geldt tot en met 31 maart 2020.

Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. De KNWU volgt hierin de overheid en roept ook op om alle andere club-bijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten af te gelasten.

Meer informatie over het Coronavirus
Meer algemene informatie over het Coronavirus vindt je op de website van het RIVM. Meer sportgerelateerde informatie over het virus vindt je op de website van NOC*NSF.

↳ Meer algemene informatie over het Coronavirus (RIVM)

↳ Meer sportgerelateerde informatie over het Coronavirus (NOC*NSF)

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 15.03.2020
  • Type: Algemeen
  • Categorie: Clubnieuws
  • Fotoalbum:
  • Video: