Geslaagde wieleravond Wielervereniging Schijndel: o.a. presentatie, huldiging kampioenen, benoemen erelid en wielervrouw van het jaar

Op zaterdag 8 februari werd in 't Spectrum in Schijndel de jaarlijkse wieleravond van Wielervereniging Schijndel gehouden.

In het openingswoord door voorzitter Ine de Kort voor een bomvolle podiumzaal werden de sponsoren van het afgelopen jaar bedankt voor hun bijdrage. Zij kregen ook nog een mooi aandenken gemaakt door de nieuwe sponsor Stanza Die Making. Er werd stil gestaan bij de Club van 100 die de vereniging kent en de mogelijkheid om je als donateur te verbinden aan een bepaalde categorie van de vereniging. Hierna was het woord aan technisch coördinator Angelo van Melis. Angelo beschreef hoe WV Schijndel zich ontwikkelt en haalde ook de samenwerking aan met Fysio Wolbert uit Uden (Thijs Schamp) en Chiropractie uit Vught (Wim Brussee). Deze samenwerking zal een extra dimensie toevoegen aan het lidmaatschap bij de vereniging.

Hierna riep presentator Rien van Horik de jeugdleden van de wielervereniging naar voren. Enkelen van hen werden geïnterviewd als ook trainer André Rijkers. Jeugdlid Pim Vonken kreeg uit handen van André de Kei van Schijndel overhandigd voor zijn inzet in 2019. Na de jeugd kwamen achtereenvolgens de nieuwelingen, junioren, elite/beloften/sportklasse/amateurs, nieuweling-meisjes en junior-vrouwen naar voren. Ook van al deze categorieën kwamen diverse renners en rensters en hun begeleiders aan het woord. Als laatste was het de beurt aan de vrouwen U23. Zij zullen in 2020 als een heus team de weg op gaan in een tenue met daarop de nieuwe Belgische sponsor Stanza Die Making. Nadat enkele rensters waren geïnterviewd en ook ploegleider Erik Lathouwers aan het woord was geweest mocht Koen De Mets van Stanza zijn verhaal doen. De Mets maakt aan het aanwezige publiek duidelijk waarom hij het avontuur is aangegaan met WV Schijndel en dan met name de vrouwen U23 categorie. Het vrouwen U23 team is een samenwerking aangegaan met het Parkhotel Cycling Team. Esra Tromp, ploegleider van Parkhotel, legde uit wat deze samenwerking inhoudt.

Na het presentatiegedeelte was het tijd voor de huldiging van de sportkampioenen. Jan Kraus, Thom van Herwaarden, Elise Uijen, Femke Gerritse, Koen van der Wijst, Tom Schellekens, Lieke Nooijen, Chris Kisters, Ed Uptegrove, Yuli van der Molen, Fem van Empel, Esmee de Rijk, Babette van der Wolf en Marith Vanhove werden naar voren geroepen i.v.m. met diverse medailles op nationaal-, Europees- en Wereldniveau.

Zonder vrijwilligers kan de vereniging niet bestaan en onze dank gaat dan ook uit naar die vrijwilligers die onze vereniging het gehele jaar door ondersteunen op welke manier dan ook. Drie van het werden extra in de schijnwerpers gezet: Tiny van Nielen (verzorgt de lunchen voor de verschillende categorieën, zorgt voor een perfecte organisatie in de kantine tijdens al de evenementen), Johan van der Biezen (begeleidt alle trainingen zowel dinsdag als donderdagavond en de zaterdag met de ploegleidersauto zodat al de trainingen veilig kunnen verlopen) en uiteraard Nol van der Heijden (het manusje van alles voor wat betreft onderhoud en werkploeg werkzaamheden).

Alvorens het laatste onderdeel van de avond, de uitreiking van de Michel Schellekens Trofee, plaatsvond werd bestuurslid Antoine van Heertum beloond met het erelidmaatschap van de vereniging. Al ruim 25 jaar zet Antoine zichzelf met ziel en zaligheid in voor de vereniging. Als verantwoordelijke voor de PR beheert hij de website en struint wekelijks de site van de KNWU af naar alle uitslagen van onze leden. Hij en zijn echtgenote Christine werden in het zonnetje gezet.

Het officiële gedeelte werd afgesloten met de uitreiking van de Michel Schellekens Trofee voor ditmaal de wielervrouw van het jaar, Lieke Nooijen. Lieke heeft laten zien dat met doorzettingsvermogen en een sterke wil van alles mogelijk is. Of het nu komt door de Brabantse komaf weten we niet maar als je ondanks de afstand tot Schijndel wel bij de groep wil horen en je daar ook thuis voelt dan is de passie er. En zelfs een blessure hield haar niet tegen om haar plaats te veroveren. Ze groeide gedurende het seizoen zo veel dat zelfs de bondscoach niet meer om haar heen kon. En de beloning was er uiteindelijk met een bronzen medaille op het wereldkampioenschap.

 

 

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 09.02.2020
  • Type: Algemeen
  • Categorie: Clubnieuws
  • Fotoalbum:
  • Video: