NK veldrijden: brons voor Fem van Empel

Op zaterdag 11 en zondag 12 januari werd in Rucphen het NK veldrijden verreden. Op zaterdag behaalde Michel Groenendaal in de categorie masters 50+ een 10de plaats. Bij de nieuweling-meisjes legde Britt Kerste beslag op een 8ste plaats. Jony van den Eijnden werd 13de. In de titelstrijd voor de nieuwelingen legde Thom van Herwaarden beslag op een 19de plaats. Daan van den Eijnde eindigde als 21ste en Jan Kraus als 26ste. Ed Uptegrove legde beslag op een 48ste plaats, Max van Heeswijk op een 50ste en Sjoerd van der Linden op een 58ste plaats.

Op de tweede dag wist Fem van Empel een mooie bronzen medaille te behalen op het kampioenschap voor junior-vrouwen achter de twee favorieten Shirin van Anrooij en Puck Pieterse. Van Anrooij en Pieterse streden de gehele wedstrijd om het goud en zilver. Achter de tweede waren het drie rensters die aanspraak maakten op de bronzen medaille. Van Empel trok aan het langste einde en complementeerde het podium. Lisa van Helvoirt eindigde als 10de.

In de titelstrijd bij de junioren behaalde Bailey Groenendaal een 6de plaats. Joppe de Heij werd 7de, Tom Schellekens 9de en Jordy van Heijst 10de. Huub Artz werd 16de.

Pete Uptegrove behaalde een 14de plaats in het NK voor beloften. Marco Ehlert werd 16de en Mika van Gestel 18de.

Bij de vrouwen U23 eindigde Pien Limpens als 16de.

(Podiumfoto Fem van Empel met dank aan Anton Vos / Cor Vos)

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 11.01.2020
  • Type: Veldrijden
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: