Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 29.09.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

WK op de weg in Yorkshire

Op zondag 29 september werd in het Engelse Yorkshire het WK op de weg voor beroepsrenners verreden. Mike Teunissen nam namens Nederland deel aan dit WK welke onder zeer slechte omstandigheden werd verreden. Voor de start moest de organisatoren al bekendmaken dat er aanpassingen aan de route noodzakelijk waren, doordat een gedeelte van de route onder water stond. Regen, wind en lage temperaturen veroorzaakten werkelijk barre koersomstandigheden.

Mike rijdt de eerste 200 kilometer goed mee in het peloton. Met nog 45 km springt hij weg uit het peloton en maakt de oversteek naar twee koplopers. Even later rijdt hij met de Deen Pedersen, de Zwitser Küng en de Italiaan Moscon vooruit. Het peloton zit dan op 20 seconden. Voor de Nederlandse ploeg is dit een ideale situatie. Ze heeft controle over de wedstrijd. De samenwerking in de kopgroep verloopt goed. Mike geeft zelfs een gelletje aan een collega. Helaas moet Mike –door de kou bevangen – zijn medevluchters laten gaan. Favoriet Mathieu van der Poel neemt even later, samen met de Italiaan Trentin de plaats over van Mike. Helaas is ook voor Van der Poel op zo'n 12.5 kilometer van de streep de pijp leeg.

Uiteindelijk is het Mads Pedersen die Trentin en Küng te snel af is in de sprint en wereldkampioen wordt. Mike komt op 8 minuten als 36ste over de eindstreep. Van der Poel wordt 43ste op bijna 11 minuten. 46 van de 171 gestarte renners wisten de eindstreep te bereiken