Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 27.09.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

NCK te Dronten: Nederlands Kampioen in categorie D

Op zaterdag 28 september werd in Dronten het NCK verreden. Dit jaar namen we wederom in 4 categorieën deel ondanks het feit dat enkele rensters en renners ontbraken i.v.m. het WK op de weg in Yorkshire.

De junioren (en een nieuweling) van WV Schijndel beten de spits af. Zij gingen om 10.23 uur van start. De ploeg bestond uit de junioren Mathijs de Blom, Stijn Hanegraaf en Guus van Schipstal en de nieuweling Tom van de Weijdeven. De titelstrijd ging over een afstand van 34.3 kilometer. Met een tijd van 46'27' werd een mooie 8ste plaats behaald van de 40 deelnemende verenigingen.

Om 11.09 uur ging de tweede ploeg van WV Schijndel van start, de vrouwen (C-categorie) ploeg bestaande uit nieuweling-meisje Elise Uijen, junior-vrouwen Julia van Bokhoven en Pien Limpens en belofte Sylvie Swinkels. Zij reden eveneens 34.3 kilometer. Hun tijd van 50'44" was goed voor een 14de plaats. Er deden 33 verenigingen mee.

De ploeg voor de D-categorie ging om 13.32 van start. Deze ploeg bestond uit Thom van Herwaarden, Chris Kisters, Jan Kraus en Ed Uptegrove. Deze ploeg ging als de brandweer. Zij legden de 11.64 kilometer af in een formidabele tijd van 16'39" wat goed was voor de nationale titel. Deze tijd was 7 seconden sneller dan W.V. Meteoor Assen-Roden die 2de werden. Westland Wil Vooruit eindigde als 3de in een tijd van 16'57".

Tot slot ging om 16.08 uur de ploeg bestaande uit alleen maar beloften van start. Jarno en Youri van Esch, Paul Gruithuijzen, Guus Pril, Teun Teulings en Sjors van Zandbeek streden tegen elite renners en profs voor de titelstrijd in de A-categorie over 52 kilometer. Zij behaalden met een tijd van 1.06'12" een 24ste plaats. Er deden 64 verenigingen mee

In het algeheel clubkampioenschap van Nederland, waar WV Schijndel vorig jaar nog de sterkste was, werd nu een 8ste plaats behaald.