Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 16.09.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Watersley Ladies Challenge: Elise Uijen wint bij nieuweling-meisjes, Femke Gerritse wint etappe bij junior-vrouwen

Van 13 t/m 15 september werd er in Limburg de internationale Watersley Ladies Challenge voor zowel junior-vrouwen als nieuweling-meisjes verreden. Drie rensters van WV Schijndel namen met de nationale selectie deel aan de wedstrijd voor junior-vrouwen: Femke Gerritse, Lieke Nooijen en Silke Smulders. Daarnaast nam WV Schijndel met een eigen team deel aan deze wedstrijd bestaande uit Julia van Bokhoven, Lisa van Helvoirt, Pien Limpens en de gastrensters en volgend jaar ook uitkomend voor WVS, Daphne Kreulen en Laura Molenaar. De eerste etappe met start en finish in Sittard ging over een afstand van 59 kilometer. Femke geraakte hier voorop samen met de Engelse Anna Shakley en de Zweedse Wilma Olausson. Ze bleven voorop en pakten 39 seconden op het uitgedunde peloton. Femke toonde zich de rapste van de drie en behaalde daarmee een mooi overwinning. In de groep erachter sprintte Lieke naar een mooie 6de plaats. Silke werd 21ste, Julia 23ste, Lisa 33ste en Pien als 34ste. Daphne en Laura zaten in een grote groep die op 15 minuten werd geklasseerd. Daphne werd 87ste en Laura 102de.

Bij de nieuweling-meisjes had WV Schijndel 3 deelneemsters aan de start, Elise Uijen, Mijntje Geurts en gastrensters Yuli van der Molen. De wedstrijd over 44 eindigde in een massasprint die gewonnen werd door Yuli voor Elise. Mijntje eindigde op ruim 1 minuut als 24ste.

Op zaterdag werd voor de junior-vrouwen individuele tijdrit verreden over 11.9 kilometer van Munstergeleen naar Sittard. Lieke behaalde hier een mooie 3de plaats op 13 seconden van Shirin van Anrooij. Femke werd 9de op 39 seconden. Silke werd 14de op 52 seconden. Pien werd 19de op 1.01 min., Laura 23ste op 1.07 min., Julia 25ste op 1.09 min., Lisa 27ste op 1.14 min. en Daphne 47ste op 1.51 min.

In het algemeen klassement heeft Femke nu op de tweede plaats een achterstand van 32 seconden op Zweedse Olausson, die tweede werd in de tijdrit. Lieke steeg van plaats 6 naar plaats 5.

De nieuweling-meisjes reden op zaterdagochtend een individuele tijdrit over 2.8 kilometer. Elise behaalde in deze tijdrit een 3de plaats. Ze moest 4 seconden toegeven op de Belgische Marith Vanhove (volgend jaar uitkomend voor WV Schijndel) en 2 seconden op de Zweedse Victoria Lund. Later op de dag was er nog een criterium over 22.5 kilometer met 15 beklimmingen. Elise reed een dijk van een wedstrijd en kwam solo over de eindstreep. Ze had 22 seconden voorsprong op Nienke Vinke en 47 seconden voorsprong op de nummer 3 en leider in het algemeen klassement Marith Vanhove. Door deze zege nam Elise de leiding over van de Belgische. Yuli eindigde als 37ste.

Op zondag stond er in Sittard voor de junior-vrouwen de slotetappe op het programma, een wedstrijd over 67.2 kilometer met 24 beklimmingen. Er werd in deze wedstrijd flink gestreden en het gehele veld werd uiteen geslagen. Silke zat namens Nederland samen met Shirin van Anrooij in de kopgroep, ook Julia zat in deze kopgroep. Lieke zat vlak achter de kopgroep. Uiteindelijk won de Belgische Julie de Wilde de wedstrijd. In het achtervolgende groepje van 7 rensters op 8 seconden eindigde Silke als 6de en Julia als 8ste. Lieke eindigde op 24 seconden als 10de. Femke werd 15de op 1.23 min. Pien werd 20ste op 2.37 min. terwijl Lisa als 26ste op 3.37 min. eindigde. Van de 124 gestarte rensters wisten 60 de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

In het eindklassement, dat gewonnen werd door de Zweedse Olausson voor Van Anrooij, eindigde Lieke als 5de. Silke werd 9de, Julia 10de, Femke 11de, Pien 17de en Lisa 23ste.

De nieuweling-meisjes reden op de slotdag een wedstrijd over 42 kilometer met 15 beklimmingen. Elise won ook deze wedstrijd voor Vanhove en werd zodoende ook eindwinnares. Yuli eindigde als 32ste in de slotetappe.

Foto's: met dank aan Vic Geerlings