16th OVO Energy Tour of Britain

Mike Teunissen neemt van 7 t/m 14 september deel aan de 16th OVO Energy Tour of Britain. De eerste etappe op zaterdag 7 september ging van Glasgow naar Kirkcudbright over 201.5 kilometer. Deze etappe eindigde in een massasprint die gewonnen werd door Mike zijn ploeggenoot Dylan Groenewegen. Mike eindigde als 70ste. De tweede etappe welke op zondag verreden had de start en finish in de plaats Kelso. Na 165.9 kilometer werd het een sprint van zo'n 60 renners. Aangezien Groenewegen er niet meer bij zat mocht Mike voor zijn eigen kansen sprinten. Mike eindigde op een mooie 3de plaats. In het algemeen klassement steeg hij naar een 4de plaats.

De derde etappe, welke verreden werd op maandag 9 september, ging van Berwick-upon-Tweed naar Newcastle-upon-Tyne over 183.2 kilometer. Dylan Groenewegen was hier de snelste voor Mathieu van der Poel. Mike eindigde als 4de. In het algemeen klassement staat hij nu 5de.

Op dinsdag werd de vierde etappe gereden van Gateshead naar Kendal over 173.2 kilometer. Deze etappe ging over geaccidenteerd terrein. Het was uiteindelijk Mathieu van der Poel die de sprint met overmacht won van een groep van zo'n 30 renners. Mike eindigde op 3 seconden als 14de. In het algemeen klassement, waar Van der Poel de leiding pakte, staat Mike nog steeds 5de.

De vijfde etappe met start en finish in Birkenhead eindigde na 174.1 kilometer in een massasprint. Mike ging de sprint aan en ploeggenoot Groenewegen ronde de sprint prima af. Mike kwam juichend als 15de over de streep en bleef 5de in het algemeen klassement.

Op donderdag werd er in en rondom Pershore een individuele tijdrit over 14.4 kilometer verreden. Mike eindigde als 21ste in deze tijdrit op 32 seconden van de Italiaan Edoardo Affini die de Nederlanders Sebastiaan Langeveld en Dylan van Baarle 7 seconden voorbleef. Mathieu van der Poel eindigde als 6de op 12 seconden en pakte de leiding over van de Italiaan Trentin. Mike zakte in het algemeen klassement naar plaats 7 op 35 seconden van Van der Poel.

De voorlaatste etappe, die ging van Warwick naar Burton Dassett Country Park over 188.7 kilometer, eindigde net als enkele dagen eerder in machtsprint heuvel op. Wederom was het Mathieu van der Poel die zegevierde. Hij bleef zijn naaste concurrent in het algemeen klassement, de Italiaan Trentin, één seconde voor en liep door bonificatieseconden nog wat verder uit op de Italiaan. Mike eindigde op 5 seconden als 14de.

In het algemeen klassement, waar van der Poel nu 12 seconden heeft op Trentin, staat Mike 7de op 53 seconden van Van der Poel.

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 13.09.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: