Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 08.09.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Premondiale Giro Toscana Int. Femminile - Memorial Michela Fanini(I)

Karlijn Swinkels (team Alé Cipollini) nam van 6 t/m 8 september deel aan de Italiaanse etappewedstrijd Premondiale Giro Toscana Int. Femminile - Memorial Michela Fanini. In de proloog op vrijdag 6 september behaalde zij een mooie 3de plaats. Karlijn moest in de 2.2 kilometer lange tijdrit te Campi Bisenzio 4 seconden toegeven op de Cubaanse Arlenis Sierra. Het verschil van Karlijn op de nummer, de Russische Mariia Novolodskaia was maar enkele honderdsten van een seconde.

Op de slotklim tijdens de eerste etappe op zaterdag met start en finish in Segromigno in Piano welke ging over 137.6 kilometer brak het peloton in enkele stukken. Karlijn kwam in een groepje terecht welke op 52 seconden eindigde van de eerste groep van zo'n 30 rensters. Karlijn werd 58ste. In het algemeen klassement zakte zij naar een 49ste plaats.

In de slotetappe op zondag welke ging van Capannori naar Pescia over 111.2 kilometer eindigde Karlijn als 58ste in een groep op 7.42 min. van haar Italiaanse ploeggenote Soraya Paladin die zegevierde. In het eindklassement werd Karlijn 53ste. Paladin werd 2de.