Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 01.09.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

7e editie Hart van Oosterhout

Op zondag 1 september werd in Oosterhout de 7e editie van de Hart van Oosterhout verreden. Op zondagochtend reden de jeugdrenners uit categorie 7 samen met de nieuwelingen een wedstrijd. Ondanks dat ze samen reden werden er twee uitslagen opgemaakt. Jeugdrenner Jan Kraus was met 3! lekke banden de pechvogel van de dag. Thom van Herwaarden kon de gehele wedstrijd in het peloton bij de nieuwelingen blijven. Dit lukte ook jeugdrenner Axel Roks uit Sint Willebrord die Thom in de uitslag wist voor te blijven. Chris Kisters volbracht de wedstrijd ook tot het einde en werd de derde jeugdrenner in de uitslag. Sjoerd van der Linden werd 5de en Ed Uptegrove 6de.

Bij de nieuwelingen legde Tijn Louwerensen beslag op een 9de plaats. Sieb van der Pas werd als 29ste geklasseerd, Laszlo van Melis als 32ste, Bram Dahler als 36ste, Björn Vos als 37ste, Luke Leus als 39ste, Stijn Peters als 41ste, Tijn Leus als 42ste en Max van Heeswijk als 43ste.

De nieuweling-meisjes en junior-vrouwen reden in Oosterhout ook een gecombineerde wedstrijd. Nieuweling-meisje Yuli van der Molen, volgend jaar bij de junior-vrouwen rijdend voor WV Schijndel, wist deze gecombineerde wedstrijd te winnen met een prachtige solo. Elise Uijen won de sprint voor de 2de plaats bij de nieuweling-meisjes (4de in gecombineerde wedstrijd). Beiden hebben ze laten zien klaar te zijn voor de junior dames. Ook Mijntje Geurts is na een lange blessureperiode gelukkig weer in koers en werd knap 8ste bij nieuweling meisjes. Karen Verdonck had helaas een DNF

Een vierde plaats bij de junioren was er voor Dennis Willems hij reed solo naar een 4de plaats. Stijn Hanegraaf sprintte in het peloton naar een 6de plaats.

In de wedstrijd voor elite en beloften behaalde Robbie van Bakel een 12de plaats.