15de Binck Bank Tour (2.UWT)

In België en Nederland werd van 12 t/m 18 augustus de 15de Binck Bank Tour (2.UWT) verreden. De eerste etappe van Beveren naar Hulst over 167.2 kilometer eindigde in een massasprint. Mike Teunissen ging hier de sprint aan voor Dylan Groenewegen. Alleen zat Groenewegen ingesloten en kwam hij niet verder dan een 7de plaats. Maar omdat Mike zelf goed door sprintte eindigde hij als 3de. De Ier Sam Bennet won voor de Belg Edward Theuns.

Ook de tweede etappe, welke ging van Blankenberge naar Ardooie over 169.1 kilometer eindigde in een massasprint. Mike zette Groenewegen prima af in de sprint alleen waren de Ier Bennet en de Belg Philipsen sneller. Mike eindigde als 22ste. In het algemeen klassement staat hij nu 9de.

De derde etappe welke op woensdag 14 augustus verreden werd met start en finish in Aalter eindigde na 166.9 kilometer ook in een massasprint. Wederom zegevierde Bennet. Groenewegen werd nu 2de. Mike eindigde als 26ste.

Op donderdag 15 augustus werd de Ardennenrit verreden met start en finish in Houffalize over 96.2 kilometer. Drie renners gingen in de laatste kilometers op de eindstreep af. De Belg Tim Wellens toonde zich de snelste voor de Zwitser Marc Hirschi. Mike zijn Belgische ploeggenoot Laurens de Plus werd 3de. Mike eindigde als 7de op 26 seconden.

De etappe op vrijdag van Riemst naar Venray over 191.4 kilometer liep voor Mike en zijn ploeggenoten wat chaotisch. Ze konden in de slotfase geen sprinttrein maken voor Dylan Groenwegen. Het was de Columbiaan Álvaro José Hodeg die zegevierde voor Bennett. Theuns werd 3de en Groenewegen 7de. Mike eindigde als 24ste.

Op zaterdag werd in Den Haag een individuele tijdrit verreden over 8.4 kilometer. Deze tijdrit werd gewonnen door de Italiaan Filippo Ganna van team Ineos in een tijd van 9.16 min. Mike legde beslag op een 11de plaats op 20 seconden van Ganna. Dit was in dezelfde tijd als klassementsleider Wellens. Ploeggenoot Laurens de Plus werd 9de op 18 seconden.

Op zondag stond er in de België de slotetappe Sint-Pieters-Leeuw naar Geraardsbergen over 178.1 kilometer op het programma. Voor Jumbo-Visma was de opdracht om Tim Wellens uit de leiderstrui te rijden. In een koers die echt hard gemaakt werd slaagde Laurens de Plus erin om mee te gaan in de beslissende vlucht van 3 renners. Achter hem zat een grote groep met daarbij Mike namens Jumbo Visma. Deze groep werd tijdens de aankomst op de Muur van Geraardsbergen helemaal uiteen getrokken. De Plus finishte uiteindelijk op vier seconden van zijn medevluchters en landgenoten Oliver Naesen en Greg van Avermaet waar Wellens met een 19de plaats op 41 seconden van Naesen eindigde en hier door de eindzege verspeelde aan De Plus. Mike eindigde als 6de in het wiel van Philippe Gilbert op 26 seconden van Naesen waardoor hij 6de bleef in het algemeen klassement.

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 18.08.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: