Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 11.08.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

EK wielrennen te Alkmaar

Van 7 t/m 11 augustus werd in en rondom Alkmaar het EK wielrennen verreden. Op vrijdagmorgen 9 augustus reden de junior-vrouwen hun kampioenschap. Nederland had 6 rensters aan de start staan met daarbij namens WV Schijndel Femke Gerritse en Silke Smulders. Helaas kwam nationaal kampioene Femke op het door de regen gladde parcours ten val en kwam ze terecht in een tweede groep. Silke kon net als de andere Nederlandse in de eerste groep van 27 rensters blijven. In de laatste ronde ontsnapte Ilse Pluimers uit deze groep. Pluimers reed goed door en werd mede geholpen door haar ploeggenoten, waaronder Silke, die het achtervolgingswerk van de andere landen goed verstoorden. Pluimers kon hierdoor zegevieren en haar landgenote Sofie van Rooijen eindigde als 2de. Silke sprintte naar 15de plaats en Femke kwam teleurgesteld in de tweede groep op 1.19 min. als 54ste over de eindstreep.

Op vrijdagmiddag reden de vrouwen U23 hun Europees Kampioenschap. Dit kampioenschap eindigde in een sprint van een groep van zo'n 35 tal rensters. Bij deze 35 ook Karlijn Swinkels. Karlijn sprintte naar een mooie 12de plaats. Haar landgenote Lonneke Unneken eindigde als 3de.

Mike Teunissen behoorde op zondag tot de renners die voor Nederland de eer op het NK hoog moest houden. Het was de bedoeling voor Nederland om Dylan Groenewegen de massasprint te laten winnen. Helaas reden er drie renners, een Italiaan (Viviani), een Belg (Lampaert) en een Duitser (Ackermann) weg uit het peloton en werden zij niet meer teruggepakt waardoor de medaillekansen verkeken waren. Mike sprintte in het uitgedunde peloton naar een 18de plaats.

Foto's junior vrouwen met dank aan Anne van Rooijen