Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 21.07.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

BeNeLadies Tour(B/NL)

Van 18 t/m 21 juli werd er de BeNeLadies Tour verreden. Op donderdag 18 juli werd er in Utrecht een proloog verreden over 3.9 kilometer. In deze proloog, die gewonnen werd door de Duitse Lisa Klein voor de Nederlandse Ellen van Dijk, behaalde Karlijn Swinkels een 40ste plaats.

De tweede etappe was een rit in lijn op vrijdag 19 juli met start in het Belgische Essen en finish in het Nederlandse Roosendal over een afstand van 121 kilometer welke eindigde in een massasprint. De Deense Christina Malling Siggaard toonde zich de snelste. Karlijn eindigde als 33ste.

Op zaterdagmiddag werd de etappe 3a verreden, een rit in lijn over 90 kilometer van Sluis naar het Belgische Watervliet. Drie rensters wisten hier het peloton een halve minuut voor te blijven. In het peloton sprintte Karlijn naar een 30ste plaats. Later op de dag volgde er nog een individuele tijdrit in Watervliet over 13.8 kilometer waarin Karlijn een 40ste plaats behaalde met een tijd van 19.56 min. Dit was 1.47 min. langzamer dan de Duitse Lisa Klein die oppermachtig was en wederom de leiding nam in het algemeen klassement.

Deze vierdaagse werd afgesloten met een rit over 112 kilometer met start en finish in Zelzate(B). De etappe eindigde in een massasprint die gewonnen werd door de Nederlandse Kampioene Lorena Wiebes van Team Parkhotel Valkenburg. Karlijn eindigde als 46ste. In het eindklassement, welke gewonnen werd door Lisa Klein, eindigde Karlijn als 29ste. In het jongeren klassement werd zij 6de