30th Giro d'Italia Internazionale Femminile(I)

Pauliena Rooijakkers nam met de CCC-Liv formatie van 5 t/m 14 juli in Italië deel aan de 30ste Giro d'Italia Internazionale Femminile, oftewel de Giro Rosa. De eerste etappe op vrijdag 5 juli was een ploegentijdrit van Cassano Spinola naar Castellania over 18 kilometer, Rooijakkers behaalde met haar ploeggenoten, waaronder Marianne Vos, een mooie 3de plaats op 45 seconden van het Duitse Canyon SRAM Racing.

Op zaterdag werd de tweede etappe verreden, een etappe met start en finish in Viù over een afstand van 76.3 kilometer. Er zat een flinke beklimming in deze etappe. Marianne Vos won de etappe voor haar landgenoten Annemiek van Vleuten, Lucinda Brand en Anne van der Breggen. Pauliena eindigde als 122 op 8.19 min.

De derde etappe, welke ging van Sagliano Micca naar Piedicavallo over 104.1 kilometer, werd ook een prooi voor Marianne Vos. In de slingerende straten van Piedicavallo trok zij vol door zodat er niemand haar meer kon passeren. Pauliena eindigde op ruim 9 minuten als 81ste.

Drie rensters bleven in de etappe op maandag van Lissone naar Carate Brianza  over 100.1 kilometer vooruit ondanks ze nog een keer verleerd gestuurd waren. Marianne Vos sprintte naar een 4de plaats. Pauliena eindigde in een groep op 7 minuten als 126ste.

In de vijfde etappe, een bergetappe van Ponte in Valtellina naar Lago di Cancano over 88.8 kilometer, ging Pauliena samen met een andere renster in de aanval. Deze aanval duurde tot het moment dat Annemiek van Vleuten de twee vluchters achterhaalde. Van der Vleuten won met overmacht. Zij had drie minuten voorsprong op de eerste achtervolgers en nam daarmee ook de leiding in het algemeen klassement. Pauliena eindigde nog als 37ste op 10.19 min.

De zesde etappe was een individuele tijdrit van Chiuro naar Teglio over 12.1 kilometer. Het was wederom Van Vleuten die oppermachtig was en zegevierde met bijna een minuut voorsprong op Anna van der Breggen en 1.48 op de Italiaanse Elisa Longo Borghini. Pauliena eindigde als 93ste op 6.34 min.

Aan het einde van de etappe op donderdag 11 juli van Cornedo Vicentino naar San Giorgio di Perlena/Fara Vicentino over 128.3 kilometer was het Marianne Vos die haar derde overwinning behaalde. Pauliena eindigde als 83ste op 5.24 min.

De etappe op vrijdag, welke ging van Vittorio Veneto naar Maniago over 133.3 kilometer werd gedomineerd door  een kopgroep van 10 rensters met daarbij Pauliena. Een rensters wist nog uit deze groep te ontsnappen, de Engelse Elizabeth Banks. Zij won met een halve minuut voorsprong op haar achtervolgsters waar Pauliena als 7de eindigde.

In de etappe op zaterdag van Gemona naar Chiusaforte/Malga Montasio over 125.5 kilometer eindigde als 47ste op 9.37 min. van Anna van der Breggen die zegevierde voor Annemiek van Vleuten.

De slotetappe op zondag welke ging van San Vito al Tagliamento naar Udine was na 120 kilometer een prooi voor Marianne Vos die daarmee haar vierde overwinning behaald in deze Giro Rosa. Pauliena eindigde als 120ste op 7.42 min.

Het eindklassement werd gewonnen door Anemiek van Vleuten voor Anna van der Breggen en de Australische Amanda Spratt. Pauliena Rooijakkers eindigde als 60ste. CCC-Liv kopvrouw Ashleigh Moolman werd 4de in het eindklassement.

 

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 14.07.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: