Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 06.07.2019
  • Type: Veldrijden
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Jordi van Heijst tijdens veldritseizoen naar ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies

VEGHEL – Jordi van Heijst maakt vanaf komend veldritseizoen deel uit van de opleidingsformatie ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies. De vijftienjarige inwoner van Den Dungen verwacht zich verder als crosser te kunnen ontwikkelen in de formatie van manager Frank Groenendaal.

Toen het aanbod van zijn nieuwe team kwam, hoefde de HAVO-scholier niet lang na te denken. “Het was me al opgevallen hoe goed verzorgd het team eruit ziet bij de wedstrijden. Verder is men erg behulpzaam. Ik verwacht me door de ondersteuning van dit team verder te kunnen ontwikkelen als veldrijder.“

Van Heijst had vorige winter het gevoel dat hij er niet het maximale uit had gehaald qua klasseringen. “Ik kwam bij veel wedstrijden net niet mee met de top. In het begin van een veldrit lukte dat vaak nog wel, maar ik hield dat uiteindelijk niet vol. Uiteindelijk werd ik nog wel zesde in de topcompetitie voor nieuwelingen.” Hij heeft een voorkeur voor moddercrossen. “Maar omdat ik deze zomer meer wedstrijden op de weg heb gereden, hoop ik op snelle parcoursen ook vaker van voren te zitten. Mijn doel is komende winter een zo constant mogelijk seizoen te realiseren met mooie uitslagen. Daarnaast lijkt het me geweldig om een wereldbeker bij de junioren te mogen rijden.””

Teammanager Frank Groenendaal verwelkomt met Van Heijst opnieuw een jong talent bij de ploeg. “We gaan door op de ingeslagen weg door jeugdig talent vroeg kansen te bieden zich te verbeteren in een omgeving waar plezier en prestatie hand in hand gaan. De afgelopen jaren hebben we met crossers als Inge van der Heijden (nu wereldkampioene bij de beloften-vrouwen) en Ryan Kamp meerdere talenten naar een hoger niveau gebracht.”