WV Schijndel komt met vrouwenteam

Wielervereniging Schijndel timmert de laatste jaren flink aan de weg met de opleiding van renners en rensters. Sinds enkele jaren geeft de vereniging naast de nieuweling mannen, junior mannen en beloften mannen ook ruim aandacht aan de categorieën nieuweling-meisjes en junior-vrouwen. En dit alles niet zonder succes getuige enkele nationale titels en diverse andere mooie prestaties.

Waar bij de mannen de junioren na hun overgang naar de beloften een mooi programma geboden wordt, daar wordt bij de beloften-vrouwen nog geen programma aangeboden door de vereniging. Om de doorstroming van nieuweling tot belofte ook bij de vrouwen te volbrengen heeft WV Schijndel het voor elkaar gekregen om vanaf 2020 ook met een vrouwenteam deel te gaan nemen aan diverse nationale en internationale wedstrijden.

Een voorwaarde vanuit het bestuur is daarbij dat dit niet ten koste mag gaan van alle categorieën die nu al ondersteund worden. Daarvoor is het bestuur in overleg met de huidige sponsoren op zoek gegaan naar extra middelen om de vrouwen categorie te ondersteunen. De firma Jozon, bekend van de Grote Pijs Jozon, is bereid om deze categorie voor de komende drie jaar financieel te ondersteunen. Behalve Jozon zullen de volgende bedrijven dit initiatief ook ondersteunen: Output professional video, audio & lighting, ZZPR.nl en Van Doorn Infra. Daarnaast lopen er nog gesprekken met co-sponsoren.

Betreffende de begeleiding zal Erik Lathouwers de rol van ploegleider op zich gaan nemen. Met betrekking tot andere kaderfuncties zijn er nog gesprekken gaande.

Bestuur Wielervereniging Schijndel

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 04.07.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Clubnieuws
  • Fotoalbum:
  • Video: