Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 01.07.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Verslag Acht van Bladel

(Foto's met dank aan Theo van Sambeek)

In het laatste weekend van juni hebben onze junioren deelgenomen aan de 3 daagse Acht van Bladel. Hier stonden we met een jonge ploeg aan de start. Van de 5 deelnemers waren er 4 eerstejaars junioren.  Dit zijn: Guus van Schipstal, Mathijs de Blom, Joppe de Heij en Huub Artz. De enige tweedejaars junior is Noah Vreeswijk.

Vrijdag was de eerste etappe over 109 km. Een etappe met diverse kasseienstroken en met warm weer.  In een etappe als deze moet je meteen scherp zijn en bij de les blijven. Helaas waren ze dat niet en verloren hiermee meteen veel tijd en konden zo voor geen trui mee doen. Een gemiste kans bleek later in deze wedstrijd.

De tweede  etappe stond zaterdag op het programma. Eentje om niet meer te vergeten. Goed gemotiveerd en met diverse plannen gingen ze van start. Dit met een de tropische tempratuur van 36 graden kregen ze ook nog eens een etappe van 124 km.  Het is natuurlijk na al die plannen maken altijd even afwachten of dat het ook kan. De eerste ontsnapping, en ja hoor we zaten meteen mee en dit ging zo bij elke ontsnapping.

Huub had aangegeven om toch nog voor de tussensprint klassement te willen gaan. Hierbij werd hij door zijn ploegmaatjes geholpen waar het maar kon.  Huub pakte zijn punten en we zaten weer mee in de wedstrijd. Na diverse vluchtpogingen kwam Huub in de uiteindelijke beslissende vlucht terecht.

Dit was wel al 60 km voor de meet. Dus ging het ook een lijdensweg worden om zolang vooruit te blijven.  Gelukkig kwam er nog versterking van achteruit aansluiten helaas konden onze andere jongens de oversteek niet meer maken.

In even een minder momentje brak de kopgroep en kon Huub net niet mee. Wel ging hij zelf nog in volle finale nog eens aan maar werd helaas 300 meter voor de finish gegrepen. In de tussentijd was Guus bij een valpartij betrokken en moest de achtervolging inzetten. Dat kon nog wel eens een probleem worden dachten we maar met een mooie inspanning kon hij na 15 km weer aansluiten bij het peloton. Huub werd in deze enorme slopende etappe 21ste  maar pakte wel nog 3 punten voor de tussensprint klassement en kwam hiermee op de 5de plaats te staan. Ook stond hij na de tweede dag op de 4de plek in het jongeren klassement.

Joppe werd 40ste, Noah 41ste, Guus na zijn val toch nog 54ste en Mathijs 69ste.

Hiermee waren we ook nog een van de weinige clubs die ploeg nog steeds compleet hadden. Inmiddels stonden we 9 in het ploegen klassement dit van 28 ploegen.

De zondag. Hier moest er een etappe verreden gaan worden van 91 km op een omloop die 13 keer afgelegd moest worden. Hier was ook nog 1 tussensprint en dan moet alles meezitten maar we gingen ervoor.  Ze hadden er alle vertrouwen in dat het ging lukken, en Huub pakte de volle punten die er te halen waren. De wedstrijd liep uiteindelijk uit op een massasprint. Hier werd Huub 6de, Noah 8ste, Joppe 20ste, Guus die weer aardig opgelapt was na zijn val 54ste en Mathijs 57ste.

Doordat er verder geen punten meer te behalen waren eindigde Huub op een 2de plaats in het tussensprint klassement. Nu restte alleen nog de individuele tijdrit nog.

De beentjes waren met de meeste al aardig gesloopt maar ze gingen ervoor. 8,9 km lijkt niet veel maar na afloop waren ze toch allemaal compleet gesloopt.

Huub werd hier 17de, Noah 39ste, Joppe 45ste, Mathijs 63ste en Guus 78ste.

Na die compleet gemiste eerste dag hebben onze renners zich toch nog stevig geweerd en de draad weer opgepakt. Voor Huub wel extra zuur nu hij op 1 puntje strandde van de winnaar van het tussensprint klassement.

In het algemeen klassement over 4 etappes werd Huub 18de, Joppe 40ste, Noah 44ste, Mathijs 64ste en Guus 71ste.

Jongeren klassement: Huub 4de, Joppe 11de, Mathijs 19de en Guus 23ste.

In het ploegenklassement behaalden we een 9de plaats.

Ik denk dat we terug toch nog terug kunnen kijken op mooi weekend waar we vooral met een jonge groep renners aan de start stonden. Dit biedt perspectieven voor de rest van het seizoen. Graag wil ik het gehele begeleiding team bedanken voor hun enorme inzet.

Albert Ketelaars