Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 30.06.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

NK

In Ede werd op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni het NK op weg gehouden. Het kampioenschap van de beloften op zaterdag 29 juni draaide uit op een massasprint. David Dekker won hier de nationale titel. Paul Gruithuijzen eindigde in het grote peloton als 58ste. Maikel Stam werd 122ste. Marco Ehlert em Jarno van Esch moesten voortijdig de strijd staken.

In de titelstrijd voor de vrouwen behaalde Karlijn Swinkels een 19de plaats. Karlijn zat in het peloton wat ruim 2 minuten achterstand had op 13 koplopers waarvan Lorena Wiebus zich de snelste toonde. Pauliena Rooijakkers werd 57ste en Dieke Hendriks 63ste.

Op zondag reden de beroepsrenners hun kampioenschap. Nadat de laatste vluchter van de oorspronkelijke kopgroep, Elmar Reinders, was teruggehaald vormde Jumb-Visma een sprinttrein voor Danny van Poppel bij afwezigheid van Dylan Groenewegen. Mike Teunissen ging de sprint aan voor Van Poppel die op zijn beurt werd voorbij gereden door Fabio Jakobsen. Jakobsen werd de nieuwe kampioen. Van Poppel werd 2de maar later gediskwalificeerd voor onreglementair sprintten. Koen de Kort plaatst met nog zo'n 3.5 kilometer te gaan een demarrage om het gat naar Reinders te overbruggen maar slaagde daar niet in. Mike eindigde als 25ste. Koen werd op 1.30 min. 53ste terwijl Robbie van Bakel als 72ste eindigde op 4.35 min.