Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 22.06.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Bekijk de video

Femke Gerritse Nederlands Kampioene bij de junior-vrouwen op de weg

Femke Gerritse heeft op zaterdag 22 juni in Dongen het NK op de weg voor junior-vrouwen op haar naam gezet. Femke won na 67.9 kilometer de sprint van een kopgroep van twee welke ontstond na de laatste passage van de kasseienstrook aan de Watertorenstraat. Hier demarreerde Femke en kreeg Ilse Pluimers uit Enter mee. Met nog zo'n 400 meter te gaan ging Femke al de sprint aan maar ze hield het prima vol. Pluimers werd 2de en CC Pavé 76 ploeggenote van Pluimers, Sofie van Rooijen uit Driel, won de sprint van het peloton voor het brons. De andere rensters van WV Schijndel hadden ook prima gereden om de koers hard te maken. In de eerste ronde werden al diverse rensters gelost waarna het enkele ronden wat rustig bleef. Pien Limpens demarreerde in de voorlaatste ronde samen met Jewel Paumen uit Einighausen maar zij werden snel tot de orde geroepen. Uiteindelijk ging er 28 rensters de laatste ronde in. Diverse ploegen wilden het op een massasprint uit laten draaien maar dat was voor WV Schijndel geen optie. De aanval van Femke, zoals ze zelf zij een alles of niets optie, kwam als geroepen. In het peloton sprintte Lieke Nooijen naar een keurige 6de plaats. Silke Smulders werd 8ste, Mickey Nijkamp 14de en Pien Limpens 26ste. Lisa van Helvoirt moest de strijd staken met materiaalpech. Julia van Bokhoven moest de strijd, net als ruim 30 anderen, voortijdig staken.

Eerste vier foto's met dank aan John Kuijsters

Eerder op de dag werd het NK voor de nieuwelingen meisjes verreden. Dit kampioenschap over 58.2 kilometer was een matte wedstrijd. Het peloton bleef de gehele wedstrijd gesloten op een demarrage van Elise Uijen na in de voorlaatste ronde. Helaas kon de kersverse tijdrit kampioen geen standhouden aangezien de andere verenigingen meer heil zagen in een massasprint. Die sprint kwam er dus ook en de titel was voor Nienke Veenhoven uit Oostzaan. Cecilia van Zuthem uit Zwolle sprintte naar het zilver voor Willemijn Prins, eveneens uit Zwolle. Elise eindigde als 9de en Bibi Arts werd 11de.

In het kampioenschap voor de junioren, welke ging over een afstand van 126.1 kilometer, behaalde Huub Artz een mooie 7de plaats. De nationale titel was hier voor Axel van der Tuuk uit Assen die zijn medevluchter en plaatselijk favoriet Hidde van Veenendaal te snel af was. Sten Verzijl uit Berkel en Rodenrijs won de sprint van het peloton wat nog bestond uit zo'n 70 renners. Dennis Willems legde beslag op een 20ste plaats. Noah Vreeswijk werd 64ste, Joppe de Heij 65ste en Stijn Hanegraaf 71ste. Pete Uptegrove eindigde als 81ste op een minuutje van het peloton. Guus van Schipstal en Aleksandr Maas wisten de wedstrijd niet tot een goed einde te brengen.