Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 16.06.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Roden, junior-vrouwen en vrouwen

In Roden werd in het weekeinde van 15 en 16 juni voor diverse categorieën een 2-daagse georganiseerd. Dit was tevens de eerste wedstrijd in de clubcompetitie voor voor vrouwen. Hier het verslag van de gecombineerde wedstrijd voor vrouwen & junior-vrouwen. WV Schijndel neemt hieraan deel met 7 junior-vrouwen en 1 vrouw.

In de ochtend werd er begonnen met een ploegentijdrit over 19.5 kilometer. WV Schijndel, bestaande uit Julia van Bokhoven, Lisa van Helvoirt, Dieke Hendriks, Pien Limpens, Mickey Nijkamp, Femke Gerritse, Lieke Nooijen en Silke Smulders behaalde hier een 5de plaats in een tijd van 27.04 min. wat 1.23 min.langzamer was dan WV de Kanibaal die met 10 deelneemsters aan de start stonden. Er deden 15 ploegen mee.

Het criterium wat daarna in de middag volgde eindigde na bijna 55 minuten in een massasprint. Silke Smulders eindigde hierin als 4de. Mickey Nijkamp werd 35ste, Lisa van Helvoirt 37ste, Pien Limpens 39ste, Julia van Bokhoven 40ste, Dieke Hendriks 49ste, Femke Gerritse 59ste en Lieke Nooijen 61ste.

De vrouwen en junior-vrouwen sloten de 2-daagse af met een klassieker. Nam ruim drie uur fietsen waar er 11 rensters vooruit, daarachter volgde het peloton. In dit peloton, wat een achterstand had van een kleine minuut, reed Julia van Bokhoven naar een 30ste plaats. Dieke Hendriks werd 33ste, Femke Gerritse 36ste en Silke Smulders 37ste. In een tweede groep op zo'n drie minuten van de eersten eindigde Lieke Nooijen als 42ste, Pien Limpens als 44ste, Lisa van Helvoirt als 45ste en Mickey Nijkamp als 69ste. Een prima resultaat van deze dames gezien het feit dat 7 van de 8 nog junior-vrouw zijn.

WV Schijndel bezet na één wedstrijd de 4 plaats in de clubcompetitie.