Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 30.08.2015
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Ronde van Spanje

Mike Teunissen (LottoNL-Jumbo) en Koen de Kort (Giant-Alpecin) nemen van zaterdag 22 augustus tot en met zondag 13 september deel aan de Ronde van Spanje, oftewel La Vuelta. Op 22 augustus werd er begonnen met een ploegentijdrit van Puerto Banús naar Marbella over 7.4 kilometer. Aangezien diverse renners geklaagd hadden over de staat van het gelegenheidsparcours besloot de jury deze niet mee te tellen voor het algemeen klassement. Hierdoor namen niet alle ploegen het risico om een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. De LottoNL-Jumbo formatie met Teunissen in de gelederen deed dit wel wat resulteerde in een 4e plaats op 8 seconden van de winnende BMC formatie. Giant-Alpecin zette de 19e tijd neer.

De tweede etappe van de Vuelta ging van Alhaurín de la Torre naar Caminito del Rey over 158.7 kilometer. Teunissen eindigde als 72e op 7.13' terwijl De Kort als 95e eindigde op 9.03'.

In de derde etappe van Mijas naar Málaga over 158.4 kilometer zagen we Teunissen en De Kort vooraan in de finale. De Kort deed samen met zijn ploeggenoten de lead-out voor sprinter Degenkolb en ging de eindsprint aan. De Slovaak Sagan en Fransman Bouhanni verwezen de Duitser terug naar een 3e plaats. Teunissen deed het mogelijke voor zijn Belgische ploeggenoot van Asbroeck die 10e werd. Teunissen werd zelf 16e en De Kort eindigde als 24e.

De klim op 4 kilometer van de eindstreep van de bijna vlakke etappe van Estepona naar Vejer de la Frontera stond als een klein pukkeltje op de route kaart aangegeven maar deze klim boorde voor elke rassprinter eventuele hoop op een massasprint meteen in de grond. De klim naar Vejer de la Frontera was echt steil. Een enkeling probeerde weg te komen maar de klassementsrenners en enkele allrounders reden en bloc omhoog. En nadat men met een groep van zo'n renners op de eindstreep af reed volgde er een nog een pittige klim naar de eindstreep waar de Spanjaard Alejandro Valverde de Slovaak Peter Sagan voorbleef. Teunissen, die jarig was, werd 77e op 3.11' en De Kort eindigde als 95e op 3.44'. 

Op woensdag 26 augustus stond er in de Vuelta weer een etappe voor sprinters op het programma. De etappe ging van Rota naar Alcalá de Guadaíra over 167.3 kilometer. In de laatste bochten raakte De Kort zijn sprinter Degenkolb kwijt die voor hem kwam te zitten maar De Kort loste dit op om van achteruit de sprint aan te gaan waarbij Degenkolb bij De Kort kon aanpikken. Dit lukte prima ware het niet dat de Australier Caleb Ewan vanuit het wiel van Degenkolb kwam en hem op het oplopend stuk naar de streep passeerde. De Slovaak Sagan werd 3e. Teunissen, die werk verricht had voor sprinter Van Asbroeck (11e) werd 73e op 17 seconden en De Kort 76e op 35 seconden.

De etappe van Córdoba naar Sierra de Cazorla over 200.3 kilometer stond voor de Giant-Alpecin formatie in het teken van het verdedigen van de leiderstrui van Tom Dumoulin. De Kort en zijn ploeggenoten achterhaalden de vluchters van de dag maar de Columbiaan Chaves was op de slotklim de sterkste en onttroonde Dumoulin die 3e werd. De Kort werd 109e op 5.48' en Teunissen eindigde als 155e op 10.55'.