RK Zuid: Silke Smulders wint, Femke Gerritse brons

In Woensdrecht werd op 2de Pinksterdag 10 juni het regiokampioenschap Zuid voor de drie zuidelijke districten verreden. In de het kampioenschap van de junior-vrouwen behaalde Silke Smulders een mooie overwinning. Zij troefde haar medevluchtster Shirin van Anrooij in de sprint af. Femke Gerritse won het brons door haar mede-achtervolgster Lieke Janssen in de sprint te verslaan. Pien Limpens eindigde als 7de en Lisa van Helvoirt als 8ste.

De wedstrijd voor de nieuwelingen was een slijtageslag. het begon al met een auto op het parcours waardoor 6 renners ten val kwamen. Daarna was er flinke valpartij op de klim van de Brabantse Wal leidde tot een verbrokkeling van het peloton. Bij deze val brak Tijn Louwerensen zijn sleutelbeen en is hierdoor voorlopig uitgeschakeld. Max Mosmuller lag ook op de grond maar kon zijn werd vervolgen weliswaar op achterstand van de eersten. Uiteindelijk konden maar 27 renners de koers tot een goed einde te brengen. Max behaalde nog een 15de plaats terwijl Sieb van der Pas als 25ste en Daan van den Eijnde als 26ste eindigden. Tijn van Zandbeek moest de strijd staken vanwege materiaalpech en Bailey Groenendaal vanwege een lekke band

In het kampioenschap voor de nieuweling-meisjes behaalde Bibi Arts een 10de plaats in de massasprint. Elise Uijen werd 17de. Lonneke Prevaes werd nog als 20ste geklasseerd.

Sylvie Swinkels behaalde in het kampioenschap voor de vrouwen een 17de plaats. Rosan Baas werd 22ste en Dieke Hendriks 24ste.

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 10.06.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: