Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 02.06.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Tour of Norway

Koen de Kort nam van 28 mei t/m 2 juni deel aan de Tour of Norway. De eerste etappe op dinsdag 28 mei ging van Stavanger naar Egersund over 168.2 kilometer. De etappe eindigde in een massasprint die gewonnen werd door de Nederlander Cees Bol van Team Sunweb. Alex Kirsch was met een 11de plaats de best geklasseerde Trek-Segafredo renner. Koen werd 73ste.

De tweede etappe ging op woensdag van Kvinesdal naar Mandal over 174 kilometer. Ook deze etappe eindigde in een massasprint. Koen zette zijn teamgenoot Alex Kirsch met nog zo'n 1.5 kilometer te gaan vooraan af in het peloton. Kirsch sprintte uiteindelijk naar een mooie 5de plaats. De dagzege was voor de Columbiaanse sprinter Álvaro José Hodeg. Koen eindigde als 76ste.

De derde etappe in de Tour of Norway, welke ging van Lyngdal naar Kristiansand over 179.7 kilometer leek in de finale ook uit te draaien op een massasprint zoals dat in de eerste twee etappes gebeurde. Maar de Noor Edvald Boasson Hagen liet het niet op een sprint aankomen. Samen met een ploeggenoot demarreerde hij in de slotkilometers en wist stand te houden tot op de streep. Koen, die in de beklimmingen tijdens de etappe met de beste mee kon, zette in de finale Alex Kirsch voorin af. Kirsch sprintte naar een 5de plaats. Koen werd 58ste.

Nadat Boasson Hagen een dag eerder al een massasprint voorkwam slaagde een kopgroep van 5 renners er tijdens de etappe van Arendal naar Sandefjord over 224.4 kilometer ook om uit de greep te blijven van een, weliswaar uitgedund, peloton. Helaas zat er geen Trek-Segafredo renner bij de kopgroep. Koen en Alex Kirsch waren de enige twee renners van Trek die nog deel uitmaakten van het peloton dat 7 seconden achterstand had op de 5 leiders. Koen eindigde als 45ste.

De vijfde etappe van de Tour of Norway welke gereden werd op zaterdag 1 juni van Skien naar Drammen eindigde na 159.7 kilometer in een massasprint. De Noor Alexander Kristoff zegevierde voor eigen publiek. Koen had deze keer zijn ploeggenoot Alex Frame vooraan afgezet. Frame werd 7de in de sprint. Koen eindigde als 52ste.

Vooraf was het nog niet zeker of de slotetappe in Noorwegen tot een massasprint zou leiden maar aan het einde van de etappe van Gran naar Hønefoss over 175.1 kilometer werd het toch een massale aankomst. Zo'n 50 renners gingen in Hønefoss gezamenlijk op de eindstreep af en de Noor Kristoffer Halvorsen toonde zich de snelste. Koen zat niet meer in deze groep, hij eindigde als 68ste op 5.37 van Halvorsen. Ploeggenoot Alex Kirsch sprintte naar een 7de plaats. Het eindklassement werd een prooi voor Alexander Kristoff die zijn landgenoot Halvorsen 3 seconden voorbleef. Koen eindigde als 47ste.