Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 26.05.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Stanza Die Making Young Ladies Tour 2019: Mijntje Geurts en Silke Smulders winnen allebei eerste etappe. Elise wint eindklassement na winst in tijdrit

In België werd op 25 & 26 mei de 2-daagse Stanza Die Making Young Ladies Tour 2019 verreden. Dit is zowel voor de nieuweling-meisjes als voor de junior-vrouwen een 2-daagse. De 2-daagse bestaat uit een wedstrijd op zaterdag in Nokere en een tijdrit én rit in lijn te Oostrozebeke op zondag.

De rensters en de begeleiding vond tijdens deze 2-daagse in hun onderkomen in het Blue Woods Hotel te Deerlijk.

49 nieuweling-meisjes stonden er in Nokere aan de start voor een wedstrijd over 60 kilometer. Mijntje Geurts reed hier een prima wedstrijd. Zij soleerde met een voorsprong van ruim 3 minuten naar de overwinning. Elise Uijen sprintte in het uitgedunde peloton van 23 rensters naar een 5de plaats.

In de wedstrijd voor junior-vrouwen gingen 75 rensters van start voor een wedstrijd over 80 kilometer. De overmacht van de dames van WV Schijndel was groot getuige het feit dat Silke Smulders zegevierde na een mooie solo met 2 minuten voorsprong op haar clubgenote Femke Gerritse. Femke had zo'n 45 seconden voorsprong op Julia van Bokhoven die het sprintende peloton voor wist te blijven en zo zorgde voor een compleet WV Schijndel podium. Lieke Nooijen eindigde in het peloton op een 16de plaats. Karen Verdonck werd 27ste en Pien Limpens 30ste. Mickey Nijkamp reed de wedstrijd uit op een 41ste plaats. Lisa van Helvoirt kwam ten val en moest de wedstrijd daarvoor verlaten.

Elise toonde zich op zondagmorgen de snelste in de tijdrit voor de nieuweling-meisjes over 7,3 kilometer met een tijd van 10.53 min. zie was daarmee 21 seconden sneller dan de nummer 2. Mijntje werd 9de op 42 seconden van Elise.

In de individuele tijdrit op zondagmorgen over 7,3 kilometer te Oostrozebeke behaalde Femke bij de junior-vrouwen een 2de plaats op 3 seconden van Shirin van Anrooij die won in een tijd van 10.13 min. Julia moest 5 seconden toegeven en werd 5de. Silke eindigde op 6" als 6de. Pien werd 14de op 28". Mickey eindigde op 0.38 min. als 21ste. Lisa, die weer kon starten na haar val, werd 23ste op 0.46 min.

De afsluitende rit in lijn over 43,8 kilometer werd een gecombineerde wedstrijd van nieuweling-meisjes met de junior-vrouwen. Deze wedstrijd eindigde in een massasprint waarin Elise als 2de eindigde. Zij was wel het eerste nieuweling-meisje in de uitslag. Femke eindigde als 14de en Silke als 16de. Mickey werd 20ste, Julia 29ste, Pien 34ste en Mijntje 43ste. Mijntje was overigens het 14de meisje in de uitslag.

Normaal gesproken wordt een eindklassement met tijdsverschillen opgemaakt alleen gebeurde dat hier niet. Hier werd het eindklassement op punten gemaakt. Voor de winnaars van de eerste dag, Mijntje en Silke, pakte dit slecht uit. Elise profiteerde hiervan en won bij de nieuweling-meisjes het eindklassement. Bij de junior-vrouwen werd Femke 2de en Silke 3de.