Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 26.05.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Mike Teunissen wint en bezorgt Jumbo-Visma zege in Hill Climb Hammer series

Mike Teunissen heeft op vrijdag 24 mei ervoor gezorgd dat zijn team Jumbo-Visma de Hill Climb gewonnen heeft van de Hammer series in het Noorse Stavanger. Mike kwam in de slotklim van in totaal 10 beklimmingen als eerste boven. De rit ging over een afstand van 84.55 kilometer. Jumbo-Visma behaalde de meeste punten in deze Hill Climb, 1065 om precies te zijn. Koen de Kort eindigde als 23ste. Zijn ploeg Trek-Segafredo eindigde als 14de met 18,5 punten.

Op zaterdag 25 mei stond de sprintrace op het programma. Ondanks dat Jumbo-Visma beschikte over Dylan Groenewegen behaalde deze niet zo veel punten in de diverse sprints. Met de punten van Groenewegen, Mike en ploeggenoten Pascal Eenkhoorn, Amund Grondahl Jansen en Maarten Wynants werd een 6de plaats behaald in de 10 sprints tijdens de 87.3 kilometer lange wedstrijd. De ploeg van Koen, Trek-Segafredo, ging het nog slechter af. Zij behaalde door een 4de plaats van Koen in een sprint en een 4de, 7de en 8ste plaats van Ryan Mullen in de diverse sprints een 14de plaats.

Op zondag 26 mei vond de Hammer Chase plaats. Een ploegentijdrit over 48.9 kilometer. De Jumbo-Visma formatie behaalde hier een 5de plaats in een tijd van 55.04 minuten. De Trek-Segafredo formatie eindigde als 11de in 56.28 min.

De eindzege in deze Hammer Series was voor de Jumbo-Visma formatie. De volgende series is in Limburg.