4-daagse van Duinkerken: Mike Teunissen wint 5de & 6de etappe en eindklassement!

Mike Teunissen nam met de Jumbo-Visma formatie van 14 t/m 19 mei deel aan de 4-daagse van Duinkerken. De traditionele 4-daagse die tegenwoordig 6 dagen duurt. De eerste etappe ging van Duinkerken naar Condé-sur-l'Escaut 172.9 kilometer. Gezien het feit dat het parcours zo vlak was werd dit een kolfje naar de hand van de sprinters. De Jumbo-Visma trein met Mike als piloot voor ploeggenoot Dylan Groenewegen reed een zeer sterke finale. Groenewegen won met overmacht en Mike kon nadat Groenewegen op kop kwam nog uitbollend de 3de plaats behalen.

De tweede etappe van Wallers naar Saint-Quentin op woensdag 15 mei eindigde na 177.7 kilometer ook in een massasprint. Mike piloteerde Groenewegen weer naar de eindstreep. Alhoewel Groenewegen als 2de achter de Italiaan Venturini de streep passeerde won hij na tussenkomst van de jury toch de etappe.Venturini werd gediskwalificeerd. Mike eindigde nog in de top 10 als 7de.

Ook de derde etappe welke ging van Laon naar Compiègne  over 156.5 kilometer eindigde in een massasprint. Wederom was het Groenewegen die zegevierde. Mike eindigde dit maal na de sprint te zijn aangegaan als 12de. In het algemeen klassement bezet Mike de 4de plaats op 26 seconden van zijn ploeggenoot.

Op vrijdag vond de etappe van Fort Mahon Plage naar Le Portel over 179.8 kilometer plaats. In het heuvelachtige landschap ontplofte de koers op 9 kilometer van de meet tijdens de vierde en laatste beklimming van de St.Etienne-au-Mont (een 'muur' van 700 meter met een stijgingspercentage van vijftien procent). Het door Jumbo-Visma aangevoerde peloton streek neer op vijf koplopers, waarna de meute in groepjes uiteenviel. Twaalf man bleven weg met daarbij Mike. Van de kopgroep van twaalf toonde de Fransman Coquard zich de beste sprinter. Mike eindigde als 3de. Door zijn 3de plaats nam hij de leiding over van Groenewegen in het algemeen klassement.

Op zaterdag werd de etappe Gravelines naar Cassel over 181.5 kilometer verreden. In de etappe moesten acht beklimmingen getrotseerd worden maar de Jumbo-Visma formatie controleerde de wedstrijd. Dit ging tot aan de voet van de slotklim. Toen lanceerde de Belg Stijn Vandenbergh zijn AG2R-ploegmaat Clémént Venturini. Mike en zijn Noorse ploeggenoot Amund Grøndahl Jansen sprongen mee. In de sprint toonde Mike zich de snelste en zegevierde. Doordat de eerste concurrent, de Belg Jens Keukeleire, op 8 seconden eindigde bouwde Mike zijn voorsprong in het klassement nog verder uit dan alleen de 10 bonificatieseconden als dagwinnaar. In het algemeen klassement staat Grøndahl Jansen tweede op 14 seconden en volgt Keukeleire op 22 seconden. Het was voor Mike overigens zijn tweede zege als prof. Zijn eerste zege behaalde hij op 11 augustus 2015 in Bourg-en-Bresse. Toen won hij in Frankrijk de proloog over 3.8 kilometer van de Tour de l'Ain.

Op zondag werd de slotrit van Roubaix naar Duinkerken over 187.3 kilometer verreden. Een etappe die uitdraaide op een massasprint waarin de overmacht van  Jumbo-Visma weer tot uiting werd gebracht doordat Mike zegevierde met een uit nood geboeren tactische zet. Toen Mike de sprint aanging voor Groenewegen liet deze een gat vallen vanwege een lekke band waardoor Mike voorop kwam. Groenewegen sprintte zonder risico nog wel tot aan het wiel van Mike maar die pakte dus de etappe. Hiermee waren voor Mike zijn derde en ook vierde, namelijk het eindklassement, profzeges een feit. Naast de leiderstrui veroverde Mike ook nog de trui in het puntenklassement

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 19.05.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: