TMP Jugentour: Elise Uijen eindwinnaar na winst in tijdrit & criterium

Van 10 t/m 12 mei werd er in Duitsland de TMP Jugendtour verreden. Voor WV Schijndel namen hier zowel nieuwelingen als nieuweling-meisjes aan deel. De proloog bestond voor de nieuweling-meisjes op vrijdag uit een puntenkoers over 20 minuten. Elise Uijen en Mijntje Geurts namen hier namens het district Zuid-Oost Nederland aan deel. Elise wist in de drie tussensprints en en in de eindsprint punten te verzamelen en behaalde daarmee een 2de plaats. Mijntje behaalde punten in de eindsprint en werd hierdoor 4de in de puntenkoers.

Bij de nieuwelingen werd door het grote aantal deelnemers 3 puntenkoersen gehouden. Tom van de Weijdeven, Jordi van Heijst en Laszlo van Melis namen hier aan deel. Tom eindigde in zijn serie als 16de. Jordi eindigde in zijn serie als 9de terwijl Laszlo een ronde eerder uit de strijd werd gehaald door de jury.

Op zaterdag stond voor de nieuweling-meisjes een individuele bergtijdrit op het programma. In deze tijdrit over 5 kilometer was Elise de snelste in een tijd van 9.17 min. wat 4 seconden sneller was dan de nummer twee, de Duitse Selma Lantzsch. Mijntje eindigde als 15de  op 35 seconden van Elise.

Ook de nieuwelingen reden een bergtijdrit over 5 kilometer. Tom van de Weijdeven behaalde een 12de plaats op 15 seconden van de Duitser Moritz Karsten die zegevierde in een tijd van: 8.04 min. Jordi werd 19de op 21 seconden. Laszlo eindigde als 112de op 1.10 min. van Karsten.

Op zaterdagmiddag reden de nieuweling-meisjes een criterium over 38 kilometer. Deze wedstrijd eindigde in een sprint van 20 rensters waarin Elise zich de snelste toonde en daarmee haar leidende positie in het algemeen klassement verstevigde. Mijntje eindigde als 14de.

De nieuwelingen reden een klassieker over 60.8 kilometer. Het gehele veld werd in deze etappe uit elkaar gereden. Jordi eindigde als 54ste op 48 seconden. Tom, die door een valpartij een mooie klassering verspeelde, werd 67ste op 2.20 min. en Laszlo kon de etappe niet tot een goed einde brengen.

Voor de nieuweling-meisjes bestond de derde etappe op zondag uit een wedstrijd over 5 ronden met in totaal 44 kilometer af te leggen. Elise behaalde onderweg in de diverse tussensprints genoeg bonificatieseconden om zowel haar eindklassement, als sprintklassement veilig te stellen. In de uitslag van de etappe eindigde zij in de sprint van 24 rensters als 2de. Mijntje werd 23ste.

Het eindklassement was zoals gezegd een prooi voor Elise. Mijntje eindigde keurig als 12de. Het sprintklassement werd ook een prooi voor Elise.

De nieuwelingen reden de slotetappe een wedstrijd van 55 kilometer verdeeld over 5 ronden. De wedstrijd eindigde in een massasprint waarin Tom als 40ste eindigde. Jordi eindigde op 18 seconden van het peloton als 62ste. Laszlo eindigde als 110de op 12.22 min. In het eindklassement eindigde Jordi als 46ste en Tom als 56ste.

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 12.05.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: