Course de la Paix U19(CZ)

Nadat twee nieuwelingen van WV Schijndel afgelopen week deelnamen aan de Vredeskoers voor nieuwelingen nam Huub Artz met de nationale junioren selectie deel van 9 t/m 12 mei aan de Course de la Paix U19 in Tsjechië. Deze meerdaagse bestaat uit 4 wedstrijden en een individuele tijdrit. De eerste etappe ging over 100.7 kilometer met start en finish in Litoměřice. Een renner wist het peloton 16 seconden voor te blijven in dit uitgedunde peloton ook Huub die als 45ste eindigde.

Op vrijdagochtend werd er een individuele tijdrit verreden over 11.2 kilometer van Časovka jednotlivců naar Třebenice. Huub behaalde hier een 64ste plaats op 1.44 min. van de Italiaan Antonio Tiberi die zegevierde in een tijd van 14.21 min. De etappe Silniční závod-Rodnice n./L. op vrijdagmiddag eindigde in een massasprint waarin Huub als 81ste in dezelfde tijd als de winnaar eindigde.

De etappe Silniční závod - Teplice-Altenberg op zaterdag over 99.8 kilometer was een zware etappe. Het gehele veld werd uiteen gereden en diverse renners moesten de strijd staken. Huub eindigde als 66ste op 9.41 min. van de Italiaan Tiberi die zijn tweede dagzege behaalde. Tiberi had 20 seconden voorsprong op een groep van 16 renners.

De slotetappe op zondag was die van Silniční závod - Terezín over 96.4 kilometer. Twee renners bleven hier het peloton nipt voor. In dit peloton kwam Huub als 42ste over de eindstreep. In het eindklassement eindigde Huub als 47ste.

 

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 13.05.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: