Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 20.04.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Bekijk de video

Omloop door het Land van Kleine Hein

In en rondom Emmen werd op zaterdag 20 april de klassieker Omloop door het Land van Kleine Hein georganiseerd. De nieuweling-meisjes en junior-vrouwen reden hier een gecombineerde wedstrijd maar er werd wel een aparte uitslagen opgemaakt.

Na de start brak het peloton direct in de eerste waaier van 11 rensters zaten maar liefst 7 rensters van WV Schijndel. Helaas werd de koers direct stil gezet door dat er een valpartij was en maakte de jury de keuze om de wedstrijd te neutraliseren.

Na 20 km koers bleven er vooraan 41 dames over na vele aanvallen van de dames van WVS. Toch slaagden ze er niet in om alleen of met enkelen voorop te blijven. De groep vooraan was inmiddels wel gehalveerd tot 20 rensters. In de laatste 2 kilometer sprong Iris Schultinga uit Assen van Team Drenthe weg. Zij haalde het wel en bleef uit de greep van de eerste groep Lieke Nooijen naar een 2de plaats sprintte gevolgd door Femke Gerritse op een 3de plaats waarmee WV Schijndel twee rensters op het erepodium kreeg. Silke Smulders eindigde als 9de en Julia van Bokhoven als 14de.  Pien Limpens en Lisa van Helvoirt zaten in een achtervolgende groep en eindigden op zo'n 50 seconden als 19de en 21ste. Elise Uijen zat als nieuweling-meisje bij eerstgenoemde groep en reed een sterke wedstrijd. Zij eindigde als 4de nieuweling-meisje terwijl ze eigenlijk wel een podiumplaats had verdiend. Lonneke Prevaes en Mijntje Geurts moesten de wedstrijd voortijdig staken.

In de klassieker voor de nieuwelingen waren er zo'n 20 renners vooruit. Max Mosmuller was een van hen en hij sprintte naar een mooie 4de plaats. Tijn Leus eindigde als 64ste op zo'n 5 minuten van de eerste groep.