Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 19.04.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Arden Challenge(B)

Van 17 t/m 21 april nam WV Schijndel in combinatie met TWC het Snelle Wiel deel aan de Arden Challenge in België. De eerste etappe was op woensdag 17 april met start en finish in Erezée. Een renner bleef een peloton van zo'n 70 man een 16-tal seconden voor. Paul Gruithuijzen eindigde in dit peloton als 38ste. Jarno van Esch reed de wedstrijd uit in een groepje op ruim 6 minuten werd 88ste.

De wedstrijd op donderdag ging over een afstand van 121 kilometer met start en finish in Rachamps. Een kopgroep van 3 bleef een groep va nruim 30 man voor. Daarachter volgde een groep op een minuut waarin Paul als 42ste eindigde. Jarno kon de wedstrijd niet tot een goede einde brengen.

Op vrijdag stond er een wedstrijd met start en finish te Léglise over 127.5 kilometer op het programma. Twee renners bleven hier een zeer groot peloton voor. Paul werd 29ste en Jarno eindigde als 116de.

De vierde wedstrijd werd op zaterdag 20 april verreden. De start en finish waren in Rouvroy. Na 126 kilometer behaalde Paul een 24ste plaats. Hij zat in een groep van 33 renners die 26 seconden achterstand hadden op een kopgroep van vier. Jarno kon de wedstrijd niet tot een goede einde brengen.

Op zondag 21 april stond de laatste wedstrijd met start en finish in Libramont op het programma. Na 125 kilometer behaalde Paul een mooie 15de plek. Jarno moest voortijdig het peloton laten gaan. In het overkoepelend klassement van de 5 wedstrijden eindigde Paul als 16de. Bij de beloften renners eindigde hij als 7de.

In totaal stonden er 180 renners aan de start uit Nederland, België, Luxemburg , Japan en Frankrijk. Een mooie ervaring voor onze renners.