Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 16.08.2015
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Eneco Tour

Tim Kerkhof nam met Team Roompot Oranje Peloton van 10 tot en met 16 augustus deel aan de WorldTour etappewedstrijd Eneco Tour. De eerste etappe op maandag met start en finish in Bolsward eindigde na 183.5 kilometer in een massasprint. Kerkhof eindigde als 105e. De tweede etappe op dinsdag met start en finish in Breda over 180 kilometer eindigde eveneens in een massasprint. Kerkhof eindigde als 60e. Kerkhof zijn ploeggenoot Jesper Asselman veroverde door bonificatieseconden onder weg de leiderstrui. Tijdens de derde etappe reed de ploeg van Kerkhof in dienst van leider Asselman. De etappe van Beveren naar Ardooie eindigde na 171.9 km in een massasprint waarin Kerkhof als 119e eindigde. Maar belangrijker was het feit dat Asselman de leiding behield in het algemeen klassement.
Op donderdag 13 augustus werd er in Hoogerheide een individuele tijdrit over 13.9 kilometer verreden. Kerkhof zette hier een 146e tijd neer.
Kerkhof liet op vrijdag 14 augustus in de etappe van Riemst(B) naar Sittard-Geleen over 179.6 kilometer een goede indruk achter. Hij eindigde in de eerste grote groep van zo'n 40 renners als 32e. Deze groep had een kleine halve minuut achterstand op een kopgroep van 7 renners.

De etappe op zaterdag was door de Belgische Ardennen van Heerlen naar Houffalize over 198 kilometer was een zware etappe. Kerkhof eindigde in een grote groep renners als 114e op ruim 28 minuten van de Belg Tim Wellens die na een solo zegevierde en meteen de leiderstrui pakte.

In de slotetappe van Sint-Pieters-Leeuw naar Geraardsbergen over 193.8 kilometer was Kerkhof nog betrokken bij ontsnapping welke helaas niet stand hield. Kerkhof eindigde uiteindelijk als 66e op 3.32'. 

In het eindklassement, welke gewonnen werd door de Belg Tim Wellens, eindigde Kerkhof als 70e.