Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 06.04.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Bekijk de video

Omloop van Noord-West Overijssel

Op zaterdag 6 april werd in en rondom Genemuiden de klassieker Omloop van Noord-West Overijssel verreden. De junior-vrouwen reden samen met de nieuweling-meisjes een gecombineerde klassieker. Al vrij vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 18 rensters met daarbij namens WV Schijndel de junior-vrouwen Julia van Bokhoven, Femke Gerritse, Lisa van Helvoirt, Lieke Nooijen, Silke Smulders en nieuweling-meisje Elise Uijen. Helaas moest deze laatste de kopgroep laten gaan. De kopgroep bouwde een voorsprong op van enkele minuten op de achtervolgsters. In de finale ging Julia van Bokhoven achter de leidster aan. Helaas kwam zij ten val en bleef de vluchtster voorop. Lieke Nooijen en Femke Gerritse reden op v 4 seconden naar de 2de en 3de plaats. Lisa van Helvoirt werd 10de en Silke Smulders 11de. Julia van Bokhoven kwam al lopend over de eindstreep vanwege materiaaldefect na haar van en werd 17de. Mickey Nijkamp eindigde als 25ste en Pien Limpens als 30ste.

Elise behaalde uiteindelijk bij de nieuweling-meisjes een 5de plaats. Mijntje Geurts eindigde als 24ste.

Op de middag gingen de nieuweling mannen van start voor hun klassieker. 13 renners wisten hier te ontsnappen uit het peloton. Helaas geen renner van WV Schijndel erbij. Tijn Louwerensen legde bij de achtervolgers op een 17de plaats terwijl Max Mosmuller 19de werd. Tijn van Zandbeek eindigde in het peloton en werd 58ste. Tijn Leus en Daan van den Eijnde reden deze klassieker uit op respectievelijk een 76ste en 77ste plaats.

In de klassieker voor junioren maakt Huub Artz deel uit van de beslissende kopgroep van 7 man. Huub legde beslag op een mooie 6de plaats. Dennis Willems zat in de eerste achtervolgende groep en behaalde een 18de plaats. Maar 30 renners brachten deze wedstrijd tot een goed einde.