Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 31.03.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Gent-Wevelgem(B)

Diverse renners en rensters van WV Schijndel reden op zondag 31 maart de klassieker Gent-Wevelgem of een afgeleide daarvan.

In de wedstrijd voor nieuweling-meisjes over 44 kilometer waar 72 rensters aan de start stonden behaalde Elise Uijen een 10de plaats. 1 renster, Jane Zoe Backstedt de dochter van oud-prof Magnus Backstedt, won hier na een lange solo. Mijntje Geurts eindigde als 20ste. Zij zat voorin de tweede groep die op een halve minuut lag van de eerste groep waarin Elise zat.

Waar de jongste Backstedt won bij de nieuweling-meisjes won haar oudere zus Elynor de wedstrijd bij de junior-vrouwen. In deze wedstrijd over 71.6 kilometer welke meetelde voor de Nations Cup stonden 129 junior-vrouwen aan de start waaronder diverse rensters van WV Schijndel verspreid over verschillende selecties (nationaal & regionaal). Backstedt bleef de sprintende meute vooruit. In het peloton sprintte Lieke Nooijen naar een 23ste plaats. Julia van Bokhoven werd 27ste, Femke Gerritse 49ste, Silke Smulders 56ste en Pien Limpens 60ste. Allen zaten zij in het peloton. Lisa van Helvoirt eindigde op anderhalve minuut als 72ste.

In de WorldTour klassieker voor de beroepsrenners over 249.5 kilometer zagen we Mike Teunissen ruim 200 kilometer in de aanval. De Jumbo-Visma coureur zat uiteindelijk ook in de groep van ruim 30 renners die in de straten van Wevelgem gingen sprinten voor de overwinning. Teunissen die onderweg bij enkele vluchtpogingen betrokken was probeerde ploegmaat Danny van Poppel te helpen in de sprint. Van Poppel werd 5de achter winnaar Alexander Kristoff. Teunissen eindigde als 25ste. De andere deelnemer van WV Schijndel, Koen de Kort, kon de wedstrijd niet tot een goed einde brengen. Maar hij zag wel zijn kopman John Degenkolb een 2de plaats behalen achter Kristoff.

"Er was veel wind. Dus het ging al vrij snel uit elkaar, maar we zaten mooi met vijf renners op twintig mee. Jammer van de lekke band van Danny, waarbij Taco van der Hoorn een wiel afstond. Zo raakte we twee renners kwijt", aldus Teunissen. "Bij de eerste beklimming van de Kemmel trok Wout van Aert flink door en kon ik even niet mee. Toen even later Edward Theuns aanging ben ik mee gesprongen om te anticiperen en de rest van de ploeg rust te geven. Toen Trentin en Sagan kwamen aansluiten was het wel even stress, want die zijn natuurlijk wel wat beter.

Maar we bleven samen, ook op de Kemmel. Toen hoopte ik natuurlijk weg te blijven in de laatste dertig kilometer. Maar de wind en ook de zware koers maakte dat onmogelijk, ook omdat in de achtervolging wat meer organisatie kwam. Wij vielen stil en de eerste groep kwam terug tot bij ons. In de slotfase hebben we geprobeerd Danny van Poppel in stelling te brengen, maar het beste was er wel af. Van Poppel wordt vijfde. Als ik de dag samenvat ben ik tevreden over mijn optreden en kijk ik met veel moraal uit naar de volgende drie wedstrijden. Ook hebben we ons als ploeg meer dan behoorlijk getoond en dat was ook genieten. Op naar woensdag, Dwars door Vlaanderen… het schijnt ook wat slechter weer te worden!"

 

Foto's: Kurt Lowie & Edwin Uijen